Mere sandorm snak !

Jeg har fået en del tilbagemeldinger fra andre fiskere efter jeg bragte et indlæg om sandorm som havørred-fødeemne under vinterfiskeriet i fjord og på kyst. Jeg har snakket med en biolog der nævnte at viden om sandorm er ret begrænset set ud fra et videnskabeligt synspunkt. 

 
Som det fremgår af tilbagemeldinger nedenfor lader det til at sandormene svømmer frit i vandet under formering hvilket gør det nemt for havørrederne at nappe dem.

Nedenfor ses en havørred-menu  a la februar hvori sandorm indgår. 

Herunder har jeg samlet nogle af de tilbagemeldinger jeg fik efter mit indlæg i februar:

Jeg havde samme pudsige oplevelse med en ørred fanget på pattegris forrige weekend på Sejerø med tre ufordøjet sandorme i maven. Det har jeg aldrig set før og undrede mig over hvordan de var blevet gaflet. Det er således ikke kun et Isefjords fænomen. 

Tomas Sander Poulsen


Jeg så, at du havde skrevet om sandorm på din hjemmeside. Jeg bor på Vestfyn, og her har jeg jævnligt fanget havørreder med sandorm i maven og næsten altid i de kolde måneder fra december til februar. Vi fanger ikke så mange ørreder om vinteren her på disse kanter, men når man endelig fanger en, så er det ikke usædvanligt, at de har sandorm i maven. Jeg har også af og til set sandorm “svømme” frit i vandet. Jeg så faktisk en så sent som for to dage siden. Det er sikkert i forbindelse med parring, at de kommer op af bunden.

Poul Køhler 

   

  

Læste dit nyhedsbrev med sandorm. Jeg har ikke oplevet det på de fisk, jeg har fanget den seneste tid, jeg har dog også kun hjembragt en enkel. Men denne vinter er speciel på mange områder, måske pga det varme vejr frem til december med. Jeg bor ved utterslev mose, og en meget stor del af gæs er ikke trukket sydover i år. Det er første gang, jeg har oplevet det i de 22 år, jeg har boet her. 

Thomas Sten Jørgensen

  

Jeg var med til dit foredrag i Roskilde her for et måned siden snart og vil starte med at sige at jeg synes der var rigtig mange gode ting jeg kunne tage med mig derfra, selvom jeg snart anser mig for at være en habil isefjordsfisker (har fisket i fjorden i snart 15 år, da mine forældre har haft sommerhus ved audebo) :). På dagen for foredraget havde en kammerat og jeg været i vellerup vig og havde haft fint fiskeri med flere fisk på land og 3 fine blanke mellem 1,5-2,3 kg med hjem. I maven fandt jeg for første gang sandorm i maven på 2 af fiskene. Noget jeg aldrig har set før. 

 Andreas Torp-Hansen

Tusinde tak for alle tilbagemeldingerne. Tight Lines

Lars Juel Hansen

Certificeret fiskeguide

WWW.SEATROUT4YOU.COM 

Den simple vej til flere havørreder 

  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: