Fiskepladser i Nordvest Sjælland

1.Skansehage

Endnu en fin fiskeplads med spændende bundforhold. Denne plads har både rev og partier med dybt vand. Natfiskeri er også en mulighed og der er blevet fanget mange store ørrreder i sommer-månederne.

2. Korshage

Korshage er også en gl. klassiker med rev, sandrevler, sten og blæretang. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret og efteråret. Du kan fiske både til højre og venstre for p-plads. Nat-fiskeri er også en mulighed.

3. Dybsø-strækket

20130601-060042.jpg
Til venstre for Korshage ligger en pynt hvor der er godt varieret bundforhold. Der er en del blæretangsbælter, store sten og sandpartier som ofte vil holde ørreder.
Du vil også kunne være heldig at støde på multer i sommerhalvåret.

4. Den blå købmand (tæt på Klint)

Denne plads er også en gl. klassiker med et meget fint rev, badekar med sten og blæretang. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret og efteråret. Du kan fiske både til højre og venstre for p-plads hvor der ligger nogle både. Bemærk at der kan være et fint badekarsfiskeri til venstre for p-pladsen. Du vil også kunne være heldig at støde på multer i sommerhalvåret.

5.Klint (Nyrup strand)

Klint er gl. klassiker og her er godt med sten og blæretang. Fra havnen kan man køre helt ud for enden af klint havnevej. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret og efteråret. Du kan fiske både til højre og venstre for p-plads. Det dybe vand lægger også op til noget nat-fiskeri.

6.Ebbeløkke (Sj Odde.)

Ebbeløkke er en god helårs-fiskeplads som har rev, sten og blæretang. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret. Du kan fiske både til højre og venstre for p-plads. Husk vadestaven hvis du er dårlig til bens.

7.Dyrehøj Strandvej (Sejerø bugten)

20130531-203811.jpg
Til venstre ligger en pynt hvor der godt varieret bundforhold. Der er en del blæretangsbælter, store sten og sandpartier som ofte vil holde ørreder. Pladsen vil helt sikkert også have ørreder der vil nappe tørfluer når de små sorte fluer blæser ud fra skoven.

Til højere ligger “vikinge-borgen” som den kaldes lokalt. Der er også en del mørke områder der er sammensat af blæretangsbælter, store sten og sandpartier.
Du vil også kunne være heldig at støde på multer i sommerhalvåret.

7.a Høve camping (Sejerø-bugten)

IMG_5986.JPG
Der er også en del mørke områder mellem sandpartierne der er sammensat af blæretangsbælter og stenbund.
Du vil også kunne være heldig at støde på multer i sommerhalvåret.

7.a Høve Strand (Sejerø-bugten)

Høve strand er en god fiskeplads som har rev, sten, sandpartier og blæretangsbælter. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret og efterår. Husk vadestaven hvis du er dårlig til bens.

7.b Skamlebæk Strand

IMG_7542.JPG

Skamlebæk strand er en god fiskeplads som har små rev, sten, sandpartier og blæretangsbælter. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret og efterår.

8.Vindekilde (syd for Ordrup næs)

Vindekilde er en god fiskeplads som har rev, sten, sandpartier og blæretangsbælter. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret og efterår. Du kan fiske både til højre og venstre for p-plads. Husk vadestaven hvis du er dårlig til bens.

8.a Stenværket (nord for Havnsø)

<a href=”http://
Har du mod på at prøve en ny kystplads er stenværket nord for Havnsø måske noget for dig. Stenværket har altid været kendt for at holde store havørreder
Den fisker bedst forår og efterår men kan også overraske både sommer og vinter.

20130930-211553.jpg
Bundforholdene til venstre for stenværket er varierende og der meget store blæretangsområder der er blandet med større sten.

20130930-213052.jpg
Ud for selve stenværket er dybt og der mørk bund samt større sandpartier.
Til højre for stenværket er der mere sandet men der er stadigvæk nogle fine blæretangsområder som man bør gennemfiske.

Herunder er der en anonym fisker der har indgivet en fangstrapport fra Stenværket i maj 2010. Det fortæller vist alt om fangst potentialet for denne plads:
Hej alle
jeg var ude og fiske ved det gamle stenværk (tæt ved en lille by havnsø i vestsjælland. havnsø ligger tæt på jyderup,holbæk)
jeg stod på stenværket, og fiskede efter havørred med blink, jeg fiskede i to timer og 30 minn, fik 5 havørred på 1,5kg 2,5 kg 3kg 3,5 og 5 kg, det er et mega godt sted og fiske efter havørred, og har altid held når jeg er der ude.

8.b Alleshave

20130121-211647.jpg

alleshave

Alleshave er også en god fiskeplads som har rev, store sten, sandpartier og blæretangsbælter. Det er min erfaring at pladsen fisker bedst om foråret og efterår. Du kan fiske både til højre og venstre for p-pladsen ved bådlauget

9.Saltbækvig

Hvis du skal ud og prøve den åbne kyst er det måske god at prøve Saltbækvig som har givet mig mange gode oplevelser. Du kan fiske både til højre og venstre for p-plads i sommerhus-området. De fleste går til venstre da strækningen er mange kilometer lang så der burde være plads nok til alle som gerne vil gå når de fisker. Nogle sætter båden i vandet og sejler ind langs kysten og affisker de oplagte ørred-pladser.

Bundforholdene er små rev, blæretangsbælter og få musligerev. Den fisker bedst forår og efterår og der må gerne være gang i vandet som altid. Bemærk at det kun er tilladt at gå i vandkanten pga. fugle. Det er ikke tilladt at bruge grusvejen da den er privat.

10.Røsnæs Havn (Røsnæs nordside)

Hvis du skal ud og prøve den åbne-kyst er det måske god idé at prøve området omkring Røsnæs havn som har givet mig mange gode oplevelser de sidste 17 år. Du kan fiske både til højre og venstre for selve havnen. De fleste går til venstre ud mod Røsnæs fyr. Bundforholdene består typisk af små pynter, blæretangsområder kombineret med store sten. Den fisker bedst forår og efterår men er i min “kystplads logbog” er den noteret som en helårsplads da der kan være super godt vinter og sommer fiskeri. Som mange andre kystpladser må der godt være gang i vandet. Bemærk at denne plads kan fiskes når der en hård sydvest vind. Denne kyst har givet mange stor-ørreder gennem årerne så hvis der er god chance for at møde fisk over 2.5 kilo. Husk vandestaven hvis du er dårlig til bens da der er dømt rigtig ørrred terræn:-)

11a. Røsnæs Fyr

Du kan parkerer på p-pladsen ved fyret og herfra kan du følge stien ned til vandet på nordsiden af spidsen eller også kan du følge stien op til fyret og derefter tage trappen ned til sydsiden af spidsen.
De fleste vælger at fisker på selve revet og rev-siderne.
Jeg kan dog anbefale man også prøver de mørke områder der ligger på siderne inden selve revet (på nord og sydsiden). Her er der også meget tit fangstsucces.
Bundforholdene består typisk af små pynter, blæretangsområder kombineret med store sten.
Spisen og siderne på fisker bedst forår, sommer og efterår men i min “kystplads logbog” er den noteret som en helårsplads da der kan være super godt vinter fiskeri.
Spidsen af Røsnæs er også en klassisk natkystplads i sommerperioden.
Som mange andre kystpladser må der godt være gang i vandet. Husk vandestaven hvis du er dårlig til bens.

11b. Vindekilde (Røsnæs sydside)

Du kan parkerer lige før Naturskolen på p-pladsen og følge stien ned til vandet. De fleste går til højre ud mod Røsnæs fyr. Bundforholdene består typisk af små pynter, blæretangsområder kombineret med store sten. Den fisker bedst forår, sommer og efterår men er i min “kystplads logbog” er den noteret som en helårsplads da der kan være super godt vinter fiskeri. Som mange andre kystpladser må der godt være gang i vandet. Bemærk at denne plads kan fiskes når der en hård nordlig vind. Husk vandestaven hvis du er dårlig til bens da der er dømt rigtig ørrred terræn ligesom på nordsiden af Røsnæs.

12.Asnæs (Østrup strækket)

Bundforholdene består typisk af små pynter, blæretangsområder kombineret med store sten. Den fisker bedst forår og efterår men er i min “kystplads logbog” noteret som en helårsplads da der kan være fisk vinter og sommer. Bemærk at man også har gode chancer for at støde på multer i sommerhalvåret.

Som mange andre kystpladser må der godt være gang i vandet. Bemærk at denne plads kan fiskes når der en hård nordøst-vind. Denne kyst har givet mange stor-ørreder gennem årerne så hvis der er god chance for at møde fisk over 2.5 kilo. Husk vandestaven hvs du er dårlig til bens.

13.Asnæs (badestranden)

Her er en plads mere på Asnæs. Flere kender den sikkert som “badestranden”. Denne plads på sydsiden er en dejlig strækning med god variation.

Bundforholdene består typisk af små pynter, blæretangsområder kombineret med store sten. Den fisker bedst forår og efterår. Bemærk at man også har gode chancer for at støde på multer i sommerhalvåret.

14.Ugerløse Strand (Græsmarken)

Syd for Asnæs ligger kystpladsen Græsmarken ved Ugerløse som gennem årerne har givet mig mange fine havørred- fangster på kobberbassen.

Bundforholdene består typisk af små pynter, sten-rev, blæretangsområder kombineret med lidt store sten. Den fisker bedst forår og efterår men er i min “kystplads logbog” noteret som en helårsplads da der kan være fisk vinter og sommer. Det fanges af og til store havbasser på denne plads – så vær altid forberedt på noget stort:-)

Bemærk at man også har gode chancer for at støde på multer i juli, august og september måned.

7 Comments on “Fiskepladser i Nordvest Sjælland

 1. Ja, jimmi har ret
  Fra havnen kan man køre helt ud for enden af klint havnevej.

  Jeg har lige købt sommerhus i området og var derude i efterårsferien
  Jeg fanget 3 ørreder derude lige før solopgang
  De fleste steder er der en del sten som er lidt svære at vade på og der bliver rimligt hurtigt dybt, så gå forsigtigt 😉

 2. hej vejen ned til klint skulle være lavet igen så man kan kører der ud igen hilsen en der bor ved lumsås

  • Jimmi. Tak for din kommentar og dejligt at hører man kører helt ud igen.

 3. Er der ikke noget med at vejen ud til klint er lukket så man kun kan køre til klint havn

  • Jeps. Det er korrekt.
   Man må holde ved havnen og gå ind langs med kysten:-)
   Mange fiskehilsner
   Lars

 4. Hm… Hvad skete der med kortet der viste nr. 12 – 14?
  Er det bare mig der er stæreblind eller er de svære at hitte? 🙂

 5. Pingback: En fiskeplads mere til rækken … « Hvor finder du ørreden på kysten?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: