Morgentur til Isefjorden som bliver husket !

En tidlig morgentur i fjorden inden arbejde er altid en god start på dagen. Atter en gang oplevede jeg en fantastik solopgang i på “revet”. 

En enkelt havørred sprang helt fri af overfladen et godt stykke ude over blæretangs-området. Det oplever man meget tit sommer og efterår. Sådan har det altid været når husker tilbage i de 25 år jeg har fisket efter havørreder. 

Der er mange teorier omkring hvorfor havørrederne har den springer-adfærd men det er vist ikke videnskabeligt bevist hvad der ligger til grund for denne adfærd. Jeg er fuld tilfreds med denne springer-adfærd da jeg hurtigt spotter havørrederne når de viser sig 🙂  

På “hjørnet” mødte jeg det lille lavvandet rev som ofte holder fisk. Det holdt stik. En mindre havørreder kunne ikke modstå min kobberbasse-flue. 

  
Hurtigt tilbage i fjorden med ørreden efter kontrol af fedtfinnen. Det er del af arbejdet som ‘Nøglefisker’ i Isefjorden som er koordineret af DTU Aqua.  Vi mangler i øvrigt flere nøgle fiskere så har du lyst kan man tage fat i undertegnet. 

Som billedet viser er fedtfinnen ikke klippet og dermed er det en naturlig reproduceret havørred fra et vores havørredvandløb i fjorden.

Senere kom der et godt hug på kobberbassen helt ude i kastet og rigtig god blank havørred viste sig i overfladen. Helios stangen gik i fuld-flex og fisken kom tættere på mig. Som altid tager jeg fisken lidt hårdt da det er mig der bestemmer men denne havørred lod sig ikke nemt overtale. Den kom så tæt på mig at jeg kunne se dens kropsform og den blanke side. Uha. Det var en fisk på 2,5 -3 kilo. Met par gode udløb tog fisken og det sidste udløb gik desværre ind i noget blæretangs-øer. Linen blev slap og kobberbassen var smuttet ud og havde fået i blæretangen. Pisse ærgerligt og surt show. Sådan er det også havørrrdfiskeriet. Den eneste trøst er at man husker de store havørreder der er  mistet under fight bedst.

Gælder mig allerede til komne weekend og den guidet kysttur næste weekend 🙂

Tight Lines 

Lars Juel Hansen 
WWW.SEATROUT4YOU.COM 

Den simple vej til flere havørreder 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: