Smuk fjordfisk på 69 cm fra østsiden !

Her får du en af de rigtig flotte ørredfangster som jeg lige har modtaget fra Michael Aagaard Jensen.
Læs den fine fangstrapport herunder

IMG_7778.JPG

Claus og jeg var en tur i fjorden i dag. Vi havde udset os et stræk, som før har givet gode fangster. Vi gik langt, for at have vinden med os, i mens vi fiskede tilbage mod bilerne. Det første lange stykke mærkede vi intet. Efter et par timers fiskeri, var det ikke blevet til noget. End ikke bare et lille nap. Vi kom frem til et lille stenrev. Jeg lagde min flue ud, og tog den hurtigt ind. Lige da jeg løftede fluen ud af vandet væltede en lille blank ørred ud af blæretangen, men for sent. Den stod forvirret et øjeblik foran mig, inden den vendte tilbage til de mørke bælte. Jeg lagde flere kast ud i området, men uden helt.

Vi fiskede videre, uden at mærke meget. Men lige pludselig råbte Claus op. Han havde fået placeret sin størrelse 47 vadestøvle lige oven på en pighvar på 42 cm. Resolut stak han hånden i vandet og fik fisket den store fladfisk op. Sådan kan man også fange fisk.

Vi fiskede videre. Og pludselig mærkede jeg en lille nap i linen. Jeg stoppede indtagningen et øjeblik og satte så hastigheden op. Endnu et hug. Tilslag, men ingen fast fisk. Satans første hug i flere timer. Men inden jeg havde fået stangen sænket igen huggede fisken en tredje gang. Denne gang sad krogen i en fin, blank ørred på 47 cm. Så var der lidt mere ro på. Vi fiskede strækket færdigt uden at mærke mere.

Kort tid efter er det Claus der har fisk på. Denne gang sidder den på hans kobberbasse. Endnu en fin havørred. Vi fiske de næste to rev og snakker om, at tage strækket en gang til. Da det er de eneste to fisk, vi har fået i løbet af dagen. Vi beslutter os dog for, at fiske videre og vende tilbage til bilerne.

Over et mørkt bælte mærker jeg endnu et hug. Jeg når lidt at stoppe fluen et ganske kort øjeblik. Ved næste tag bliver linen strammet op i et voldsomt hug. Jeg løfter stangen og kan mærke en tung fisk for enden. Den er stor. Som man ofte oplever med store fisk, så er der ikke meget spræl for enden bare en kontant træk og nogle få store rusk. Fisken slår en enkelt gang i overfalden og mængden af hvid skum afslører, at det er en rigtig fin fisk. Det løsline fisken ikke allerede har taget, får jeg hurtigt på hjulet. Og så starter tovtrækkeriet. Fisken går tungt, men tager ikke de store udløb. Med Claus mine øjne i nakken bevæger jeg mig langsomt mod land. Claus får mig styret uden om de værste sten og blæretangsområder, og ind på et område med sandbund. Efter fem minutter ligger en flot, sølvblank ørred på 69 cm i stenene. Ny personlig rekord. Fire centimeter længere og 200 gram tungere end den tidligere fra i foråret.

IMG_7777.JPG

Claus fik endnu en ørred, inden vi pakkede sammen. Fire fisk blev det til i løbet af de fem timer, vi var ved vandet. Hårdt arbejde men turen værd.

IMG_7776.JPG

Venlig hilsen

Michael Aagaard Jensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: