Forfanget – keep it simple!

Forfanget har flere vigtige funktioner når “arbejdes” igennem på kysten. Det skal helst være usynlig overfor fisken og skal kunne holde til mange påvirkninger i en længere periode. 

Fordelene ved at bruge nylon forfang er der en del af:

 • Gode engenskaber når forfanget skal rettes ud
 • Billigt sammenlignet med andre løsninger
 • Nemt at arbejde med når det skal kobles sammen med fluelinen

Der findes i dag et utal af forfangsvarianter og tilpasningsmåder så det hurtigt kan blive meget uoverskueligt  hvis man skal vælge den rigtige løsning. 

Jeg har gennem tiden fået flere spøgsmål om hvilke forfang jeg bruger på kysten?. Jeg bruger selv et standard taperet 12 fods nylon forfang som ender i diameter o,24-0,28 mm. Til sammenhæftning mellem flue-line (intermedia) og forfang bruger jeg en nail-knot som ligger  ligger indevendigt (forfangslinen udgår fra kernen af fluelinen) d.v.s der indføres en nål inde i kernen af fluelinen og nålen varmes sådan at  hullet i kernen fastholdes i form. Derefter kommes  forfangets-ende igennem hullet som nålen har formet. Herefter bindes der en nail-knot. 

En simple billedet af hvordan at bindes en nail-knot er vist nedenfor:

Fordelene ved den indvendige knude er at forfanget bliver samlet i flueline-kernen og derved bliver overgangen mellem flueline og forfanget meget lille sammenlignet med en kunder der ligger på siden.

3 Comments on “Forfanget – keep it simple!

 1. Hej Lars,

  Det er jo tydeligt du bruger lidt tid på bloggen, mange opdateringer og interessante indlæg. Dels grej tips men også den lidt provokerende tilgang til valg af plads og hvordan man skal fiske dem er meget interessant for mig, da jeg direkte kan sammenligne og udvikle mit fiskeri. Vi bruger jo mange timer derude, så der er tid nok til at teste teorien mens man nyder livet som fluefisker.

  Inspireret af dig tog vi 4 venner en tur til Hundested området en hel dagstur med grill og hygge og forskellige pladser ift tidspunkt, strøm og vind. Vores nybegynder fik fisk, så vi delte alle hans store glæde og krydser fingre for at han melder klar til næste fælles tur!

  Ser frem til at høre mere om hvorledes du gradvist ændrer din fisketaktik og pladser gennem sen foråret til sommer. Thumbs up for din blog!

  Mvh
  Anders

 2. Hej Anders
  Tusinde tak for din feedback. Jeg er rigtig glad for at du kan bruge bloggen til noget og den giver dig inspiration til noget nyt. Skriv endelig hvis der noget du savner her på bloggen.

  Tight lines ….Lars

 3. Hej Lars!

  Jeg er begyndt at følge din blog og takker meget for dine gode indlæg vedrørende skydehoved- og knude valg. Syntes virkelig du rammer præcist med dine indlæg for en engageret kystfluefisker- og det har hjulpet mig selvom jeg har fisket med flue i en hel del år. Tak for det! Jeg ville bare give mig tilkende og fortælle dig at det er en herlig blog du har fået oprettet!

  Mvh
  Anders A.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: