Fjordfangster – har du fundet fisken !

Min forlænget juleferie er ved at være brugt op og min sidste tur til fjorden gav en fin blankfisk på 44 cm der hurtigt kom tilbage i baljen med håb om gensyn i efteråret.

20140105-211032.jpg
Det milde vejr har trukket mange fiskere til fjordene og de åbne kyster.
Selvom der har været mange afsted er de ikke mange meldinger om fangster.
Nedenfor har jeg listet nogle af de seneste rygter 🙂
I den sydlige del af fjorden er mange UMer og der langt mellem de større blankfisk.
Jeg dog en melding fra Lammefjorden om en fin 1.5 kilos der var taget på flue.
På østsiden af fjorde meldes der også om mange UMer men der kan også være større fisk i mellem . Det oplevede Brian Krogh Larsen denne søndag:

Lige en hurtig rapport fra fjorden. Jeg var på Ejby havn ca. 8.30 i morges og fiskede i ca. halvanden time uden hverken at se eller mærke fisk. Valgte så at køre lidt længere nord på i håb om at støde på fiskene dér.

Efter ca. 20 minutters fiskeri på den nye plads, ser jeg en stor hvirvel lige da jeg holder pause mellem indtagningerne af kobberbassen, og da jeg trækker i fluelinen igen, mærker jeg et kontant modtræk. En god blank fisk på 50-60 cm ryster hovedet et par gange og tager så et udløb som tager de 10-15 meter løsline jeg har liggende i vandet. Netop som løslinen er ude og jeg lægger hånden på hjulet slipper fisken – troede jeg da. Da jeg trækker linen hjem mangler jeg både flue og ca. 30 cm af forfanget.

Der må have siddet en vindknude som ikke kunne holde til at der kom træk på linen – nogle gange går det altså ikke bare at lade vindknuderne sidde. Øv! Men det var nu en meget fed oplevelse at se fisken tage fluen og stikke af…

På vestsiden bliver der fanget del havørreder i nordlige del af fjorden. Der er selvfølgelig også mange mindre havørreder for man løber ind i en større model. Det gode ved det tidlige vinterfiskeri er at når mange fanger en stor havørreder et der meget stor sandsynlighed for at der er en overspringer 🙂

20140105-213856.jpg
Regnbueørreder er der også blevet fanget lidt hvis man læser rapporter på fangster.dk:

link til regnbueørred fangst

Tight lines
Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: