Spot-fiskeri på vestsiden af fjorden !

En sen eftermiddagstur til vestsiden af Isefjorden var planlagt og det gjaldt om at nå pladsen inden det blev mørkt.
Den nye forlængelse af Holbæk motorvejen gør det noget nemmere at komme hurtigt til vestsiden af Isefjorden. Da jeg landede på fiskepladsen havde jeg en god times fiskeri. Forholdene var perfekte til spot-fiskeri med højvande kombineret med sydvest-vind.

20140108-212825.jpg
Skydelinen blev smurt med Mucilin og så var jeg klar til en gåtur sydover mod første stop. Jeg kunne se at jeg ikke var alene da der holdt en anden bil på p-pladsen.
Første spot jeg der skulle prøves er fint lavvandet rev med masse af blæretang og her viser fiskene gerne,
Kobberbassen blev langt ud over det mørke bælter mens jeg står i vandkanten. Det er vigtig affiske det blæretangsområdet grundigt inden man bare vader ud.

20140108-213506.jpg
Bemærk at min skydeline ligger helt oven på vandet hvilket er med til at give nogle rigtig lange kast med få bildkast.
I øjenkrogen ser jeg nogle hvirvler i overfladen 10-12 meter fra mig. Det er helt sikkert fisk og i andet kast kommer dagens første kontakt med havørred. Den smutter desværre af krogen. I næste ser jeg at fiskene er rykket længere til venstre for mig men er nu kun 6 meter fra mig. Hurtigt indtagning og så gælder om at placere Kobberbassen tæt på fiskene. Lige efter jeg havde placeret fluen var der hug men også denne blev fisken ikke hængende. Pokkers tænker man …

20140108-214423.jpg
De andre fiskere mødte jeg på vej nord-over. De viste dig at være et par lokale fiskere der havde fisket på denne strækning af fjorden flere årtier. Det er altid spændende at hører om deres erfaringerne og fangster gennem tiden. De praktiserede også meget spot-fiskeri og kendte denne fiskeplads som deres egen bukselomme. Jeg tager hatten af for at de ville gerne dele denne viden med mig og det var dejligt høre hvor mange oplevelser fiskeriet på denne plads havde givet dem gennem tiden.

Da jeg kom til nordlige spot var det oplagt at prøve at affiske revet med alt blæretangen tæt på overfladen. Efter en 10 minutter var der en havørred der meget forsigtigt brød overfladen. Det var fisk over målet og det var måske de små sort fluer langskysten der havde fået den lokket til overfladen. Kobberbassen blev “smidt” ud i hovedet på fisken. Efter 4-5 hurtige træk i linen kom hugget. Denne blev fisken godt kroget. Ørreden hoppede et par gange men måtte til sidst overgive sig …

20140108-220320.jpg

Tiden var gået og børnene skulle hentes i institutionen. Da jeg nåede p-plads kom dagens surprice da baghjulet var punkteret. Pokkers osse.

20140108-220957.jpg
Nå – men med kyndig vejledning fra de andre fiskere fik jeg skriftet dækket og det er godt at have vaders på for ellers ville man være helt smurt ind i mudder efter alt den regn. Første var i øvrigt første gang at jeg skulle skifte et punkteret dæk. Så en gang skal vel være den første…

20140108-220352.jpg

Tight lines

Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: