Svære havørreder på favoritten !

Mange blog-læsere har sikkert oplevet at spejlblankt vand og tåge giver svære betingelser for fiskerne. Jeg oplever typisk at fiskene bliver meget “dovne” og de hugger tit meget forsigtigt på agnen. Der er skrevet meget om hvordan at man får disse “dovne” fisk til hugge. Jeg anbefaler man at mange prøver at man varierer sin indtagning om agnen og eventuel skifter til en mindre agn-størrelse. Hvis du ændre din indtagning kan du få aktiveret ørredernes hug-instinkt. Prøv det næste gang at møder “dovne” ørreder i fjorden eller på åben kyst.

En fiskekammerat Michael Aagaard Jensen har sendte mig denne fangstrapport fra Isefjorden.

Jeg tog til en af mine favoritpladser i den nordlige del af fjorden. Bodil (stormen) havde rykket lidt rundt på tingene, men ikke mere end at pladsen var til at kende.

20131226-195133.jpg
Vandet var spejlblankt og på det første stykke så jeg ikke skyggen af fisk. På næste stykke skræmte jeg en fisk i overfladen, da jeg lagde linen ud. Men jeg kunne ikke få den til at hugge. Jeg gik længere op ad kysten pg affiskede et mørkt bælte. Selvom der burde være fisk mærkede jeg heller ikke noget. Det kom der en forklaring på, da en sæl stak hovedet op af vandet 50 meter ude. Længere fremme ved et badekar så jeg pludselig et par fisk i overfladen. Jeg kastede til dem, men de ville intet, selvom jeg lagde fluen lige for næsen af dem. Fiskene blev området og viste sig flere gange. Og jeg skræmte et par stykker med linen i del stille vand. Først efter mange kast til fisk i overfladen huggede en undermåler og sprang fri af vandet.

20131226-195225.jpg
Det vil glæde dig at høre, at den lod sig overliste af kobberbassen. Der var i øvrigt overraskende meget liv i vandet årstiden taget i betragtning. Jeg så børsteorm og en del kutlinger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: