Fem hurtige inden arbejdet !

Havørredfiskeriet i Isefjorden er kommet godt i gang. Holder du efterårsferie og ikke rigtig ved hvor du skal tage hen er det måske Isefjorden som du skal besøge.
Den ydre del af fjorden har givet godt med fangster de sidste par uger. Der er en del fine havørredfangster på omkring de 50cm.

20131014-221956.jpg
Jeg var selv ude en tidlig morgen på østsiden af fjorden. Da solen dukkede op begyndte der at ske noget ude over blæretagsbælterne. En fin havørred sprang helt fri af vandet og hurtigt efter kom min kobberbasse (flue). Et par gode lange træk i linen udløste en godt hug. En flot havørred på omkring 50 cm var kroget og den hoppede helt fri af vandet flere gange. Minutterne gik og til sidst kunne jeg håndlande en fin 50 cm fjordbasse. Det må siges at havørrederne er i topform for tiden pga. de optimale vandtemperaturer.
Havørreden kom tilbage i baljen med håb og gensyn til foråret som overspringer.

20131014-222142.jpg
Som altid på mine fisketurer bevæger jeg mig meget og da når ind i bugten var der en mindre havørred der viste sig meget forsigtigt i overfladen da den nappede en tørflue i overfladen.
Jeg sneg mig forsigtigt hen til stedet og placerede en kobberbasse i bulls-eye. Fisken fulgte efter kobberbassen og lidt efter kom hugget. Flere gode spring blev det til for den kunne håndlandes for at komme tilbage i baljen.

20131014-222307.jpg
I første kast efter en fighten mærkes et kontant hug helt ude i kaste. En god havørred viste blanksiden og så kom der ellers flex på klingen da den også flere gange hoppede fri af over det lave vand. Kobberbassen sad heldigvis godt fast og den måtte til sidst give efter…
Det var en flot halvmeters fisk der nænsomt blev genudsat med håb om gensyn.

20131014-222423.jpg
Efter sådan en morgentur bliver det vist ikke meget bedre. Det er dejligt at alle miljøforbedringer og vandløbsforbedringer gennem de seneste årtier har gjort det muligt at fanget alle disse flotte havørreder i vores fjorde og kyster. Før i tiden var det sjælden at man kunne fange en håndfuld havørreder på kort morgentur i Isefjorden.

Flex på klingen – hilsner

Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: