Lange kast gjorde en forskel !

Efter at have tumlet rundt i fjorden de sidste mange uger var de tid til en tur på den åbne kyst i nordvest. Det er jo også her det sker de næste mange uger 🙂
Min fiskekammerat Danny var som altid frisk på en morgentur til kysten ved 5 tiden. Heldigvis er jeg a-menneske så morgenturer passer mig helt fint:-)

20130428-095845.jpg
Forholdene ved fiskepladsen var helt perfekte da der var en svag pålandsvind og høj vandstand der gav god dybde på revene. Der skal nok være fiske inde under land tænke vi højt.
Under det første træk var da også kontakt med dagens første ørred.

20130428-100727.jpg
Den næste time skete der ikke meget men lige før vi nåede til et par andre fiskere så jeg havørred bryde overfladen et godt stykke ude og den var nu at de lange kast skulle gøre en forskel. Efter et par lange hurtige indtagninger i linen kom en hård opstramning og god fisk viste sig i overfladen. Den var en rigtig fight og efter en 5 minutter kunne jeg håndlande en flot 60 cm havørred.

20130428-105953.jpg
I næste kast var der en havørred mere som tog Kobberbasse fluen og fisken hoppede flere gange helt fri af vandet – vildt fedt. Det var fin 50 cm sølvblank:-)
Det blev 3 havørreder mere helt ude i kastet og der var ikke nogle af de andre der mærkede noget selvom om vi stod tæt på hinanden. Danny og jeg kom hurtigt til den konklusion at jeg kunne kaste fluen længere ud og dermed nå stimen.

20130428-111204.jpg
De andre to fiskere på pladsen var i øvrigt far og datter. Det er dejligt at opleve at der flere kvinder som finder interesse for havørredfiskeriet:-)
På vejen hjem blev næste tur allerede planlagt. Desværre er restferien godt brugt og så det bliver ikke før næste weekend.

20130428-112140.jpg

Tight lines

Lars

4 Comments on “Lange kast gjorde en forskel !

 1. Flot fangst. Jeg var selv ved Høve strand her i weekenden. Jeg er desværre ikke A-menneske , som jer så det var op ad dagen. Havde en ørred på et kort øjeblik, men den ville desværre ikke med ind. Fik til gengæld en rødspætte på kobberbassen , det har jeg godt nok aldrig prøvet før. Næste gang må jeg overvinde mig selv og være der ved daggry, der er nok ingen tvivl om at det er det bedste tidspunkt. Knæk og bræk John Vinding.

  • Hej John

   Tak for den “flade” kobberbasse -rapport fra Høve.
   Dejligt at hører at rødspætter også hopper på bassen. Det har jeg aldrig hørt om før.
   Jeg har faktisk hørt om mange “flade” flue fangster de sidste dage. En af de andre fiskere jeg nævnte i min fangstrapport fra i morges fik en stor skubbe på flue.
   . Min fiskekammerat fik også en skubbe på flue i lammefjorden.

   Det kan være der starter en ny trend som “flade” fluefisker…

   Tight lines
   Lars

 2. Super fine fisk og yes, morgenfiskeri dutter. Med respekt for fjordfisk så ser den åbne kysts ørred vanligvis bedre ud og har til tider også mere “huld” på kroppen. Fin beretning Lars!

  • Hej Per
   Tak for feedback 🙂
   Ja – der kan være stor forskel på fjordørrederne og kystørrederne. Nogle år er kyst-ørrederne noget mere “slanke” end fjordbasserne. I år er det til gengæld langt fra tilfældet. De er i super god foderstand om med dejlige løse skæl.

   Mange fiskehilsner
   Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: