Rent bonanza fiskeri – havørreder til alle!

Så kom der rigtig gang i fjorden!
Claus og undertegnet var klar på hot-spot lige da lyset fik overtaget.

20130407-105003.jpg

Vestenvinden gjorde det koldt at være at være morgenfisker denne dag pga. kuldefaktor.
Havørrederne var sløve i starten – men de viste sig en gang i mellem tæt på land.
Først da solen kom frem gik der bonanza i fiskeriet:-)
Der var simpelt hen havørreder alle steder og alle fiskere fik ørred på krogen. Der flere gange at der var 5 fiskere der havde havørreder på samtidigt:-)
Det er ikke mange dage om året der er så meget gang i fiskeriet.

20130407-110054.jpg

Der var en del meget pæne fjorde-fede størrelser imellem fangsterne. De største var på 50+ cm og kæmpede vildt godt.

20130407-110935.jpg

Det ses tydeligt på de “fede” blanke fjordfisk at havørrederne har haft en rigtig god vinter med den tykkelse de har i øjeblikket. Det viste sig at maveindholdet i dagens fangst var ca. 30 stk. rejer og et par kutlinger. Så der mangler ikke mad i fjorden.

20130407-111148.jpg
Havørrederne tag godt fat i fluen og der var del der blevet kroget dybt selvom det var på flue.
Claus nappede flest havørreder i dag med 14 stk. på et par timers fiskeri. Jeg fik luret 11 havørreder og fik dagens største overspringer på 56 cm. Ud af de 25 havørreder vi fanget denne morgen var halvdelen over målet:-)
Det må siges at være en god mellem-tid for fjorden.
Jeg vil tro at der blev tæt på 50 havørreder denne morgen (to timer) og dagen var kun lige begyndt for nogle af fiskerne.
Bedre bliver det bare ikke som fjordfisker…

20130407-112554.jpg

Eneste ulempe ved at have fanget alle disse ørreder var at hænderne blev våde når krogen skulle afmonteres. De giver godt nok cool-hands.
Så efter et par timer var tid til optøning hjemme foran brændeovnen.
Tight lines
Lars

6 Comments on “Rent bonanza fiskeri – havørreder til alle!

 1. Dine beretninger lyder ret fantastiske – det lige sådan et fiskeri jeg håber på at opleve! Gerne i nær fremtid. Jeg kan på bloggen se, at det er noget du oplever forholdsvist tit. Det handler selvfølgelig om erfaring og dygtighed med fluegrejet, hvilket er noget jeg først er ved at få og tillære mig nu. Jeg føler dog ofte, at jeg står det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Jeg regner med at skulle fiske enten mandag over middag eller tirsdag morgen/formiddag. Jeg ved du foreslår at starte i bunden af fjordene, og eftersom Roskilde fjord er tættere på min bopæl (kbh city) end Isefjord, så er den at foretrække. Men kan man opleve samme vilde fiskeri i Roskilde Fjord, som du oplever i Isefjorden. Og er der et sted du kan anbefale fremfor andre? Jeg trænger virkelig til et “selvtillids-boost”…

  • Hej Mikkel

   Der er helt sikkert samme muligheder i Roskilde fjord som der er i Isefjorden mht. at løbe ind i stimer af havørreder der er godt sultne.
   Jeg ville meget gerne hjælpe jer med at finde et hot-spot i Roskilde fjord men jeg har desværre ikke nogen gode pladser med garanti for fangst. Jeg ved at der er nogle fiskere der har oplevet vildt havørredfiskeri i Roskilde fjord så det er bare at få noget erfaring med nogle af pladserne der ligger i inderst del af fjorden.
   Saltvadparken kunne måske være en mulighed for jer på østsiden. Hvis i fisker på en plads og der er kontakt med ørreder indenfor 1.5 time er det bare om at komme videre til næste plads.

   Håber i hiver en masse havørreder….

   Mange fiske-hilsner
   Lars

   • Mange tak for svar!
    To opklarende spørgsmål: 1) mener du, at hvis man har kontakt til en stime indenfor 1.5 timer så skal man flytte sig til nyt sted eller mener du, at hvis man IKKE har kontakt indenfor første 1.5 time, så skal man flytte sig…? 2) Dagens beretning om fangst, hvor er den fra?

   • Hej Mikkel
    1) Find en anden plads hvis i ikke har kontant med havørreder.
    2) Dagens fangst er fra Isefjorden i den sydelige del, øst-siden (Munkholm)

    Fiske hilsner
    Herfra

 2. hej, jeg er gerne ude senere på formiddagen her om vinteren, da jeg altid har fået at vide det er godt fordi der så er mere gang i fiskene, selvfølgelig kun om vinteren. kan se du er meget ude tidligt om morgenen, hvad er dine erfaringer. hilsen bjarne

  • Hej Bjarne

   Tak for dit spørgsmål til min erfaring med fiskeriet.
   Jeg er fisker næsten altid fra morgenstunden da passer mig bedst i forhold til famillien. Det er dog et godt tidspunkt af andre grunde. Jeg har gennem årerne oplevet at fiskeriet godt kan gå dødt om formiddagen. Det ses ofte når vi har varmperiode kombineret med meget lidt vind. I sådanne perioder kan man opleve en del aktivitet tidlig morgen men senere går fiskeriet i stå.
   Hvad angår det nuværende april-fiskeri i fjorden er min erfaring at det kan svinge meget alt efter vejrforholdene. Typisk vil god vind betyde at der kan fanges havørreder hele dagen mens vindestille og spejlblankt vand ofte vil gøre at fiskeriet går dødt tidlig formiddag da fiskene bliver sky eller trække ud på dybere vand….

   Jeg ved ikke om dette giver mening men havørreder burde æde hele tiden for at tage på i vægt af hensyn til deres reproduktion så der skulle være gode chancer for fangst hele dagen:-)

   Mange fiske hilsner
   Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: