Hvornår sker det med isen!

Hvornår sker det med at isen i fjorden bryder op? Det er en af de første tanker der kommer frem når man ser det varme vejr de mange dage på DMI. Isefjorden er berømt for sit gode vinterfiskeri lige efter at isen er brudt op (smeltet).
Det kan dog være lidt svært at bestemme hvornår man skal tage afsted da der kan ligge is lang tid efter at frosten har sluppet sit greb.

20130127-172052.jpg

Hvad skal du gå efter af fiskepladser når isen bryder? Jeg vil anbefale at du søger pladser i den inderste del af fjorden hvor der meget gerne er mudderbund og ferskvandsudløb i nærheden.
Denne kombinationen skaber gode betingelser for fødeemner og det trækker ørreder. Nogle gange kan man opleve at det er hele flokke af ørreder der kommer ind på mudderbunden for at søge føde. Hvert år er der fiskere som på gode dage kan være heldig at overliste 50 til 100 ørreder. Det bedste forhold plejer at være med svag til jævn pålandsvind så vandet er grumset. Husk at fiske langs land da der kan være havørreder inde på 50 cm vand. Vindstille og frost plejer at være den dårligste coctail når der hives ørreder i fjorden når isen er forsvundet.

Hvad er dine erfaringer med vinterfiskeri ?

Tight Lines
Lars

7 Comments on “Hvornår sker det med isen!

 1. er der nogen der har været nede og se til fjorden idag, er der is ?

  • Der er stadigvæk is på de inderste dele af fjorden. Måske kan stormen skabe fiskehuller:-)

 2. Hej Lars Vi har endnu ikke kommunikeret, men jeg har dog fulgt din blog i en rum tid. Jeg overvejer en tur til fjorden i morgen eller torsdag, er dog lidt tyndt informeret omkring issituationen i fjordene. Kunne du komme med et tip til en god plads der tager højde for hård vind fra SV. Jeg kvittere med en frisk rapport til din blog.

  Hilsner Tue Bøndergaard

  Den 27/01/2013 kl. 18.51 skrev “Hvor finder du ørreden på kysten?” :

  • Hej Tue
   Fjorden er desværre lukket med is så der er nogle pladser jeg vil anbefale dig at prøve de næste dage. Jeg håber at isen bryder op til weekenden. Er du til åbne kyst er der gode muligheder på Røsnæs nedenfor naturskolen (nord siden) eller der er også muligheder for prøve fjordsiden af Asnæs. Sj. odde er også en mulighed:-)
   Pladserne ovenfor kræver sikkert en del køretid men de plejer at være gode spots når fjorden er lukket:-)
   Tight Lines
   Lars

   • Så lige denne fine fangstrapport fra Vest Sj.
    Se dette link : hhtp//:blog.hhsff.dk
    Tight Lines
    Lars

 3. Hej Lars,
  Min erfaring er at de turer rundt i nærheden af ferskvandsudløb, jo koldere vandet er jo tættere på udløbet kommer de.
  Hvis der har været frost et stykke tid kan man opleve at de trækker op i åen og ud igen. Jeg har fanget en del Grønlændere i nedre å når der har været is i (Lim) fjorden.
  vh
  Carsten

  • Hej Carsten
   I Isefjorden er det kendt at der kan være et kanon åfiskeri når fjorden er kold og åvandet er mere varmt pga. Lufttemperatur og lunere regnvand.
   Der er mange fiskere der venter spændt på hvordan premiere fiskeriet bliver i Tuse å der starter meget snart.
   Tight Lines
   Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: