5 fede på land på første fjordtur i 2013!

Kender i den fornemmelsen at der må være fisk der venter på dig i fjorden:-)

Det var den fornemmelse jeg havde ved middagstid på arbejdet. Heldigvis havde jeg mulighed for at tage lidt tidligere hjem og prøve lykken i en af de kendte fiskepladser i den sydlige del af fjorden. Da jeg kom til pladsen var kun en enkelt fisker og vandet var helt fladt.

Som altid holder jeg øje med overfladen da ørrederne ofte kommer til bryde overfladen når “tumler” rundt . Min egen lomme-teori er at de tager børsteorm som nogle gange kommer tæt på overfladen.

Det varende ikke længe før at den første fisk blev afsløret. Forfanget blev tilpasset til forholdene og afsted med kobberbassen str. 6.

Flere fisk viste i overfladen og det så ud som om at de tog noget lige under overfladen. Endelig var der en opstramning da fluen gik dybt. Et kontant modhug og fisk var kroget. Det var årets første UMér.

DSC01178

Flere fisk viste sig i ovefladen længere ude og jeg fulgte efter med kobberbassen. Anden gang fluen blev taget ind var der kontakt og det var en farvet kilos fisk som lige tog spring helt fri af vandet før fluen røg ud.

Der var kommet flere fisk ind i området og der gik ikke længe før der kontakt med dagens største blank-fisk.

DSC01187

Den tog også kobberbassen meget forsigtigt de var den blanke side der afslørende at det var god fisk. Efter en fed fight med mange udløb kunne jeg hånd-lande 2+ havørred der kom med hjem.

Det blev 3 blankfisk og en enkekt “long distance release” mere hvor fluen blev trukket tæt på bunden. Den anden fisker fik ikke luret teknikken af og måtte tage hjem uden kontakt denne dag.

DSC01192

Dagens høst på en 1.5 times fiskeri i Isefjorden bedre start på 2013 får man ikke.

Fif til vinterfiskeriet:

Vinterfiskeriet plejer ofte at kræve at fluen kører tæt på bunden og når fisken binder er det ofte et meget forstigtigt nap. Et hug mærkes som en lille opstraming i linen og det er om at være klar til et kontant modhug . Ofte har man kolde-finger så opstramningen kan være svær at mærke. Specielt hvis fluen er meget langt ude og der en del line som strammes op. Bunden er ofte mudder eller ålegræs så det gør ikke noget at rammer bunden med fluen. Intermedia-liner eller synkeliner er en fordel til dette fiskeri.

Tight lines

Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: