Små sorte fluer trak ørreder til overfladen!

En sen eftermiddagstur til vestsiden af fjorden i det dejligt efterårsvejr sammen med den mindste af mine piger var en herlig oplevelse.

På vej ned langs stranden så jeg alle de små sorte fluer flyve rundt . Jeg studerede overfladen og kunne se at der var mange der havde ramt overfladen. Tankerne kom hurtig tilbage til lignende situationer hvor de små sorte havde fået havørrederne til at tage “tørfluer” i overfladen. Da vandet var som et spejl var det nemt at spotte eventulle havørreder på æde-togt. Jeg fandt en god plads til Rebbeca i barnevognen da hun skulle have en eftermiddagslur. Da hun tog sig en lur var tid noget spot-fishing .

Det første sted jeg affiskende var der ingen aktivitet. Jeg gik tilbage til mod barnevognen og i vandet udfor barnevognen var den første havørred i gang med at nappe sorte fluer i overfladen:-). Se små sort tørfluer var desværre derhjemme så de måtte nøjes med en kobberbasse:-)

En UMer blev overlistet af en kobberbasse selvom den gik efter “små sorte” på overfladen.

Lidt senere var der flere havørreder i overfladen og dem kunne kobberbassen desværre ikke lurer selvom om jeg havde flere chancer. En time var gået og den mindste skulle op og jeg måtte tage hjemover.

Weekenden byder sikkert på flere stunder hvor der er mulighed spot-fishing efter havørreder.

Der er mange pladser i Isefjorden der rigtig gode til tørflue forår og efterår. Jeg vil opdaterer kystpladser med kommentar om dette i løbet af denne weekend.

Tight lines

Lars

2 Comments on “Små sorte fluer trak ørreder til overfladen!

 1. “Der er mange pladser i Isefjorden der rigtig gode til tørflue forår og efterår. Jeg vil opdaterer kystpladser med kommentar om dette i løbet af denne weekend.” Jatak! 🙂

  • Hej Lars
   Så har jeg opdateret Isefjordspladserne med muligt tørfluefiskeri på de pladser hvor jeg selv har observeret/fanget havørreder der napper tørfluer i overfladen:-)

   Mange hilsner
   Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: