Glemsom, knækket stang og 1,7 kg sølvtøj med hjem!

Jeg modtog i dag denne cool fangstrapport fra Steen Grandal og hans søn Simon Bue Grandal som havde  været på Nordkysten sidste weekend.
Nyd historien herunder: 
Simon og jeg var taget til Liseleje søndag morgen. Simon havde faktisk glemt alt sit eget grej, samt min bedste ekstrastang hos en af sine venner, som har en båd i Esrum sø. Derfor følte han at det var lidt kikset, at han skulle bruge en gammel Shimano stang af de allerførste kulfibertyper. Den var noget tykkere end den han normalt bruger. Han havde heller ikke noget fangstnet, og det reservehjul han brugte, fandt han ud af ikke længere havde automatisk stop ved træk i snøren, da vi havde rigget til på kysten.
Men sådan var de;
Så vi går ud mellem anden og tredje høfde, med 40-50 meters afstand mellem os. Og vi er faktisk lige begyndt at fiske da han råber; “så er der bid”! Jeg ser først på hans stangspids, som røber at vi nok taler om en fisk pænt over målet, derefter springer den ud af vandet ca. 30 m ude. Den er flere gange ude af vandet, og han slækker på bremsen og lader fisken løbe når det bliver nødvendigt.
Jeg når i mellemtiden frem med mit fangstnet fremme, og efter nogle mindre udløb, er fisken ved at være mør. Men jeg får faktisk først fisken i nettet, da den netop er kanet ind og slipper vandet.
Det er en fin blank fisk på 59 cm, og 1,7 kg viser det sig ved hjemkomsten. Fisken blev taget på en blå “sølvpil” med en kobberbasse ophængt foran. Det blev denne gang blinket den tog.
Der sker ikke mere den dag, bortset fra en fisk jeg ser i vandet ikke langt fra land. Og ca. 1½ times tid efter Simons fangst, knækker så Shimano stangen lige over samlingen, helt uden nogle usædvanlige påvirkninger. Den er bare død. Vi ærgrer os lidt, da vi ikke har flere stænger med, men er også glade for at det ikke skete i fighten. Så stoppede turen ligesom, men det var da skønt at han fik sig en pæn fisk, og at grejet holdt så længe det skulle.
Da Simon rensede fisken, havde den en halvfordøjet sild på12-15 cm i maven. Simon tog sin fisk med hjem til Frederiksberg, hvor han filetterede, og tilberedte den. Han spiste den samme aften med 2 gode venner.
 
Billedet ovenfor viser  Simon Bue Grandal med den flotte blanke havørred på 1.7 kg og 59 cm taget  på reserve-stangen.
 
Tillykke med havørreden herfra 🙂
 
Tight lines
 
Lars Juel Hansen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: