Bevæg dig langs kysten og fang flere ørreder !

Her får du lige et godt fif til at fiske mere effektivt når du er ude og svinge stangen. Jeg oplever tæt når jeg er ude at mange kystfiskere der vælger blive stående samme sted mens de fisker på en strækning.  Jeg opfordre altid nye kystfiskere til at bevæger sig hen langs kysten når starter fiskeriet på en ny kyststrækning. Eller sagt på en anden måde så hellere gå fisken i møde i stedet for at vente på den:-). For det andet giver det bevægelse langs kysten også muligheden for at finde nye “hot-spots”.

Kender man en kystplads rigtig godt gennem året ved man også hvor man skal stille sig for at affiske “hullerne” og derfor er det ligeså nødvendigt at affiske hele strækningen systematisk i gennem.    

Husk at når man skal bevæge sig langs kysten er det god idé at have en let op-pakning så man ikke skal ind hente udstyret hver gang man har flyttet sig.

Hvis du er heldig og løbe ind i nogle havbasser er det vigtigt at noterer sig  hvor det er på strækningen. For man skal altid lige prøve samme sted på tilbagevejen da der ofte er flere ørreder samme sted 🙂

Håber mange af jer har samme erfaringer?

Kobberbasse hilsner

Easy Trout

4 Comments on “Bevæg dig langs kysten og fang flere ørreder !

 1. Hej Anders

  Tak for nogle meget relevante spøgsmål:-)

  Mht. vadning er min “rutine” at vade til hofte-højde. På vej ud til hofte-højde dyde plejer jeg gerne at starte mit fiskeri når vandet er i støvle-højde. Det skal bemærkes at jeg meget tit kaster langs med kysten for derved at ramme de ørreder der tættere på land.

  Skæmte ørreder:
  Gennem årer har jeg ændret min opfattelse af hvor nemt at man kan skræmme ørreden. I starten var jeg meget bevidst om skræmte ørrred var dead-ends. Heldigvis bliver man klogere. I dag er jeg faktisk meget glad for at skræmme en ørred fordi de meget ofte bliver i området og derved kan lokkes til hug på kobberbassen. Så hold ekstra fokus på ændringer i overfladen hvis du har fået skræmt en havørred. Viser Havørreden sig i igen skal du selvfølgelig ikke skærmme fisken endnu engang men placerer dig bedst taktisk så du “rammer” ørreden rigtigt og linen er strakt ud så der du har hurtig kontakt fluen ved bid.
  Det virker helt forkert at man bevidst kan skræmme ørreden for derefter at fiske efter den med sådan er det blevet for mig:-)

  Strækket du beskriver vil jeg nok tackle fra støvle-højde for derefter at bevæge ud må hoft-højde hvis at tangområdet er meget bredt . Hvis tangområdet ikke er bredt vil jeg tackle det fra støvle-højde. Jeg lægger altid mine kast sådan at fluen rammer ud over tangbæltet. Havørreden trækker nemlig rigtig ofte sand og tangbælte.

  Tight lines
  Lars

 2. Hej Lars,

  Enig med din pointe – det hjælper klart og føles bedre at bruge 30 minutter henad kysten for så at kigge tilbage og se det stykke man har været igennem.

  Men – hvordan bevæger du dig langs kysten. Helt inde på land, i vand til over støvlerne eller måske helt til hoftehøjt vand. Tempo? Selvfølgelig afhænger det af pladsen, men der må være noget du foretrækker.

  Jeg gik i weekenden med #4 tæt på land i stille vand og fiskede ud over et relativt lavvandet tangbælte. Den første meter er sten og her gik jeg. Kaster ikke superlangt med det lette grej og tænker om jeg skræmmer fisk tæt på pga lyd (skurende sten) eller bølger. Kan man gå på sand har jeg ikke samme tanke men under disse forhold tror jeg at det skræmmer en del fisk. Oplevede flere vendende fisk indenfor 5 m. Stille vejr – stille vind – følsomme fisk? Så: Hvordan vil du fiske sådan et stræk igennem?

  Det ligner lidt forhold som dit billede, men hvor jeg er ved slut af tangplanter i overfladen og kaster ud over tangkanten..

  Mvh
  Anders

 3. Hej Ken
  Tak for input.
  Jeg er helt enig med dig i at en gang “gear-skifte” kan gøre en stor forskel.
  På den guidet kysttur i dag var det “gearskift” der var årsag til at der kom ørred-flex på klingen.Jeg plejer gerne at skifte plads efter et par timer når jeg har været alle ørred-hullerne igennem:-)

  Tight lines og Kobberbasse-hilsner
  Lars

 4. Hej Lars, rigtigt at det betaler sig at flytte waders rundt på strækket, derudover kan en gang “gearskift” også være lykken.

  Fiskede på et stykke på Nødebohuse tidligere på ugen i bølger og oprørt vand, men kørt lidt længere mod vest, til et lille rev som jeg kender ganske godt, her kunne man stå på revet, hvor bølgerne ikke var så store.
  Efter 10 min. blev lykken gjort med en fin fisk på 50cm. dog ikke kobber medicin, men en hjemmestrikket tobis 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: