Tørflue laks på herretur til Varanger halvøen

16 august 2011 gik turen med fly til Vadsø på Varanger-halvøen i nord-norge. Vi havde planer om at bruge 4 dage på laksefiskeri i en af de mindre elve i området. Det eneste problem er at man ikke kan forudbestille fiskekort og der er kun få kort til turister. For øvrigt koster fiskekortene mere for tu…rister end hvis man er lokal:-(
Heldigvis fik vi alle kort til 4 dages fiskeri:-).

På vej mod en nat med midnatssol

Her sidste på sæsonen er der rigtig mange fisk i gin-klare elv. Vejret var heldigvis med os da solen skinnede og på varanger halvøen er solskin=tørfluefiskeri efter laks. Så det var lige i øjet. Da vandstanden også var lav var det lette stænger (7) fundet frem selvom der en del storlaks i elven.

Image Thumbnail

Fluemønster som Bomber er meget brugt til tør-laks så dem havde vi selvfølgelig også bundet til turen.

Image Thumbnail

Fiskeriet var enormt spændende da man kan se fisken komme op fra dybet og nappe fluen. Når det sker skal man være helt rolig så fisken kan nå at vende inden man giver tilslag. Der var en del lære-penge som skulle afregnes. Specielt hvis man lige inden har været på Grønland og hive fjeldørreder som Claus havde.

De fire dage fiskeri gav mig 6 laks på land med str. 3 kilo. Alle genudsat. Desuden havde jeg 3 laksebasser hvor der blev praktiseret long distance release

Det er helt sikker ikke sidste gang at tør-laks fiskeri skal prøves på nordkalotten………….

Tak til Morten for hans gæstfrihed 🙂

Fede tørflue-laksehilsner
Lars Juel Hansen

Image Thumbnail  
Image Thumbnail  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: