Ekstreme forhold for Fjordlandet Open men gav denne gang kun blankfisk og kolde oplevelser !

Har du lyst til at udsætte dig selv for noget ekstremt var Fjordlandet Open helt sikkert noget for dig i år.

Med en kuldefaktor på -20 lørdag morgen og driv-is var der lagt til noget af en cool-cocktail som gav alle deltagerne store udfordringer. Is i stang-øjerne, drivende isflager, is-vadening og stiv-frosne vadestøvler var bare lidt af udfordringerne…

Kulden overraskende helt sikkert også de kære havørreder i fjorderne. Fjorderne var helt død både lørdag og søndag på nær et par enkelte blankfisk taget i den yderste del af Isefjorden (godt gået til fangerne👍) . Varmen fredag havde ellers givet kanon fangster i den sydlige del af fjorden. Der havde været fangster på op til 40 fisk i alle størrelser 👍.

Den ekstraordinære fiskestrækning på nordkysten var årets top-fangerstrækning. Så det var en god beslutning at medtage denne under disse svære fiskeforhold.

Michael Andersen fik første pladsen på en flot blank havørred på 57,2 cm. Stort tillykke til Michael med første pladsen og Pro-Outdoor rejsen til Island i juni 2018.

Specielt for fangsterne i år var at alle havørreder var blanke overspringere og mange af fiskene er blevet genudsat.

Mit ‘hold’ kæmpende også med is-problemerne og vi skiftede selvfølgelig hyppigt pladser for at finde nogle havørreder der kunne “over-tales” til at hugge vores kobber- eller guldbasse-fluer de to halve dagen vi vare ude.

Ind imellem blev tid til lidt koge-kaffe på dejlig sol-spot i læ for vinden.

Som altid var Fjordlandet Open en rigtig hyggelige fiskekonkurrence som jeg klart kan anbefale at man deltager i til efteråret 2018. Overskuddet går til bl.a. til vandløbs-restaurering i et eller flere vandløb med tilløb til fjorderne.

Holbæk nye Borgmester Christina Hansen viste også stort interesse for vandplejearbejdet som foreningerne præsenterede fredag aften. På et af billederne ovenfor viser Tuse Å’s Ørredsammenslutning (TØS) en “homemade” gydebanke frem i et akvarium.

Min bror nyder en af de nye Fjordlandet Open Orø stout-øl hvor overskuddet også går til vandplejearbejde når resultatet gøres op efter afholdelse af Fjordlandet Open efterårskonkurrencen.

Tusinde tak alle de der står bagved dette arrangement og støtter op som sponsor. Fjordlandet Open (C&R) havørredfiskekonkurrencen vil og er noget helt unikt.

Tight Lines

Lars Juel Hansen

Certificeret Fiskeguide

http://www.seatrout4you.com

Den simple vej til flere havørreder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: