Sortmundet kutling måske fundet i Isefjorden !

På den sidste guidet kysttur til Isefjorden blev der fanget godt med havørreder. Den fine fisk jeg havde taget med hjem havde godt fødeemner i maven.

IMG_1053
Da fisken blev renset undersøgte jeg maveindeholdet. Jeg blev lidt overrasket over at se de mange fødeemner som ørreden havde ædt.

IMG_1112
De viste sig at havørreden havde guffet kutlinger, rejer og tanglopper. Det var lidt en overraskelse at se så mange forskellige fødeemner i maven på denne årstid. Det tyder på at der stadigvæk er godt med mad i den ydre del af fjorden.
Desværre var de kutlinger jeg havde set i maven på fisken måske den inversive art med navnet sortmundet kutling der er set i hobetal i sydsjælland. Det er dog svært at se udfra et billede men det er lidt specielt at fange kutlinger så langt ude i fjorden på dette tidspunkt af året.

IMG_1127
Håber ikke det er tilfældet. Det er svært at vide hvordan denne sortmundet kutling vil påvirke fjorden miljøet men det er forhåbentlig nogle biologer der kigger på.
Se mere om en sortmundet kutling her:
http://naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/artsleksikon/dyr/fisk/saltvandsfisk/sortmundet-kutling/
Jeg vil bede alle lystfiskere om at holde øje med maveindeholdet på havørrederne fanget i Isefjorden og Roskildefjord. Det kan være den sortmundet kutling er meget udbredt end vi regner med.

Et godt fif til vinterfiskeriet er at finde kystpladser med mange fødeemner. Så er man næsten sikker på at ramme nogle fisk da vintertiden er den tid på året hvor der er mangle på fødeemner.
Bunden af fjorden plejer altid at være gode pladser at søge mod i den kolde tid da det er her fjorden vågner mht. fødeemner.
Typisk vil man i bunden af fjordene opleve at fiskene har ædt fødeemner som f.eks. Børsteorm, rejer, fjordsild og kutlinger.

IMG_1035
Jeg åbner altid maven på fisken for at se hvad den har spist. Det giver altid lidt mere viden om fiskepladsens fødeudbud.

Mange fiskehilsner

Lars
WWW.SEATROUT4YOU.COM
Den simple vej til flere havørreder

One Comment on “Sortmundet kutling måske fundet i Isefjorden !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: