Den simple vej til flere havørreder på kysten….
Restferien blev brugt fuldt ud. Efter børnene var afleveret stod den på formiddagsfiskeri i nordvest.
Tågen havde ikke helt sluppet sit greb og det gav nogle fede billeder med et helt specielt lys.
Jeg snakkede med af fiskerne der fortalte mig at fiskene viste sig en del men de var meget forsigtige.
Perfekt tænkte jeg – det plejer at betyde gode chancer for fluefiskeren.
Jeg fandt et strækning med et godt blæretangsbælte og der gik ikke længe før at den første havørred fik afsløret sig selv.
Den fik en Kobberbasse flue serveret i nærheden og det kunne den ikke modstå:-)
En fin blank spring-fætter på 45 cm kom i land og blev genudsat.
Så var det bare at finde den næste fisk som afslørede sin position. Sådan gik tiden og jeg fik landet en handfuld fisk hvor det var rent spot-fiskeri. De andre fiskere fik ikke overlistet nogle så de håbede på mere vind der kunne sættet gang i blinkfiskeriet.
Næste stop var en kendt fiskeplads i den sydelige del af Isefjorden. På vej ud til fiske-spot var der en del børsteorm som lå langs kanten og var klar til at sværme.
Der gik ikke længe før at der var fisk der viste sig i overfladen langt ude og der måtte vades dybt for at nå dem med fluen. Det lykkes heldigvis og jeg kunne lande 4 havørreder og havde utallige nap i Kobberbassen…….
Største havørred var en flot farvet havørred som blen nænsomt genudsat.
Så var det på tide at komme hjemad og få hente børnene som jeg havde lovet at tage med på fisketur med far.
Heldigvis var far i god træning og jeg fangende en havørred som min søn trak i land. Så var dagen reddet.
Bedre afslutning bliver det ikke på en rigtig varm forårsdag med spot-fiskeri og en børne-fisktur med ørredfangst.
Mange fiskehilsner
Lars
Det lyder som en skøn dag du har haft der! Tak fordi du deler dine oplevelser og erfaringer med os andre. Det er super-inspirerende.
Din farvede forårs-fjord-fisk vækkede min nysgerrighed. Ved du noget om hvorfor man kan møde farvede havørreder i april? Er det mon en forvirret fisk der troede vi var i oktober? Det undrer mig hver gang jeg møder sådan een – der er da vidst ikke opgang i Isefjordens smååer allerede, så hvorfor er nogle enkelte ørreder i gydedragt allerede?
Hej Thomas
Takker for dit spørgsmål og feedback til bloggen:-)
Jeg møder ofte en havørreder i Isefjorden som fuldstændigt ligner en farvet havørred der er på vej op i åen for at gyde i det tidlige forår. Min lommeteori er at disse farvet fisk ikke har fuldt den normale cyklus og derfor ikke kommer op gydepladsen sammen med alle de andre farvet fisk. Det ender sikkert med at rognen bliver absorberet af fisken.
Jeg møder typisk disse sene farvet havørreder steder med å udløb. Der kan være steder som i Tempelkrogen eller lammefjorden.
Der selvfølgelig også den mulighed at de færdes i åens nedre dele og omkring å udløbet med meget ferskt vand. Derved kan de blive farvet hele året.
Et eksempel på dette er de små helårs-farvet undermålere der også gerne befinder sig ved tæt på å udløb i fjordene inderste dele med meget brakvand.
Mange fiskehilsner
Lars