Stimer af havørreder helt inde under land!

Så kom der endelig hul i kalenderen til noget fjordfiskeri efter isen var forsvundet. Forholdene på den valgte fiskeplads var perfekte. Grumset vand, let pålandsvind og høj vandstand. Jeg var ikke alene på pladsen og der var allerede en fisker der havde kontakt med sølvtøj.
Kobberbasse var klar på reservestangen efter sidste fisketur.
Det viste sig hurtigt at der flere stimer af havørreder inde under land på et begrænset område. Jeg var heldig at finde plads ved siden af fisker der allerede havde fået dagens fangst med en fin blank havørred på et par kilo. Efter 20 min. uden nap kom der endelig kontakt med ørrderne i stimen. Den først blankfisk tog hårdt og blev hængende:-)

20130202-165706.jpg
Senere var der igen kontakt med sølvtøj. De andre fiskere havde også flex på klingen så der har været rigtig mange fisk inde. Efter ti minutter med gang i den blev der mere stille. Var alle enige om at stimen var smuttet men så pludselig var der fisk igen. Alle på nær ham der havde en knækket krogen havde igen flex på klingen:-)
Vi fiskede alle med forskellige fluer så ørrederne var ikke kræsne i dag.
Flere af havørrederne sprang helt fri af vandet selvom vandet er hundekoldt og tog en flue fisket hurtigt over 80 cm vand. Så de gammel fisketeknikker med at man i koldt vand skal man fiske dybt og langsomt.
Min fisketid i “automaten” var udløbet og familien kaldte mig hjem. Det betød hellere ikke noget når har fanget fisk og har snakket med andre ligesindet.
Da jeg tog hjem var der fanget omkring 20 havørreder så det må næsten betegnes som mini Bonanza fiskeri:-)

Cool Lines
Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: