Opskrift på at få en 4-årig godt i gang med fluer & fluestang!

Søndag var der noget kvalitetstid til far og søn da dagen lød på fisketur til fjorden. Da beholdningen af fluerne var helt i bund skulle der først snøres nogle kobberbasser. Som altid er min søn frisk på at tage fat ved fluestikket. Det bliver dog sjælden til stor-produktion da far hele tiden skal vejlede og checke at der ikke kommer en hel pose dubbing-materiale på den lille 6´er krog:-)

Heldigvis er Emil god til at tage imod gode råd, så vi ender med et brugbart resultat som det ses på billedet nedenfor. En rigtig stolt dreng med sin flueæske fyldt med kobberbasser.

Stolt Emil der viser sin flueæske med “kobbermedicinen”

Dernæst var det tid til at prøve fluerne samtidig med at der skulle “leges” fluekast. Jeg kan anbefale følgende udstyr-liste hvis i planlægger at have en 4årig med til stranden:

 • Let fluestang der kan tåle flere slag i jorden (pisk)
 • Skovl til at grave huller i vandkanten
 • Kost der er god til at lave spor i bunden på det lave vand
 • Gravemaskine/buldozer der kan kan lave spor i sandet

Da Emils koncentrationen er bedst i starten turen gælder det om at “lege” fluekast lige når du kommet i “uniformen” (vaders). Teori-delen bliver ofte ekstrem kort og man hopper lige ud i praktisk overhåndskast/overhåndspisk 🙂

Efter 15 minutter intensiv leg med fluestangen er det tid til en ny disciplin f.eks. fejekost der laver spor i bunden ved let gang:-). Det pleje også at være på dette tidspunkt Emil beder sin far om at fange en havørred på hans fluestang så han kan fighte den:-). Far går selvfølgelig i gang med det samme og bliver tilråbt af sønnike hver 5 minut med “har du haft bid”:-)

Forhåbentlig fanger far en fisk som sønnike kan hive ind – for så er turen helt sikkert en succes. Denne tur gav en lille havørred på 15 cm som Emil nærmest hev i land:-)

Tight lines…Lars&Emil

Emil der træner linebuer:-)

3 Comments on “Opskrift på at få en 4-årig godt i gang med fluer & fluestang!

 1. Hej Lasse/Kurt

  Tak for kommentarne til denne rapport:-)

  Der heldigvis 30-40 år før at rollatoren skal findes frem. Håber der stadigvæk er havørreder tilbage på kysten efter global opvarmning 🙂

  Ses derude ………..
  Tight lines Lars

 2. Skøn historie Lars :-). Bare vent – om snart – så er det far der fra rollatoren beder sønnike om at gå ud og kroge en fisk, som HAN så kan fighte. :-). Herligt du tager sønnike med. Knæk og Bræk til jer begge fra
  Kurt

 3. hvor er det fedt at se og høre om junior’s gejst for flue fiskeriet der har du med garanti en fiske buddy for livet, er også selv igang med min knægt på 10 men det er ikke tålmodighed der er deres stærke side i så ung en alder.
  men tight lines til jer begge to
  Lasse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: