Er du til strømrende-fiskeri !

Fik en fangstmedling fra DSF Instruktør Claus Christiansen som havde brugt lidt tid på en  omgang strømrende fiskeri. På kun en time have Claus kontakt med  4 havørreder i strømrende på Vestsjælland . Desværre var der kun en enkelt målsfisk der blev hængende. Den største på omkring  50 cm.

Ved strømrender er der normalt mange fødeemner hvilket ofte trækker havørreder til. Jeg vil anbefale at du fisker disse render med synkeliner da det kan være at få fluen ned til fisken. Husk at ørreden normalt trækker på kanterne af strømrenden og ikke ude i midten. Så affisk egen kant grundigt. Det er også her at du kan løbe ind i nogle af de store havbasser som er på “ædetogt” efter tobis/sild.

Der er flere strømereder i Isefjorden og Roskilde fjord. Nedenfor er listet nogle af de mest kendte pladser i fjorderne:

Isefjorden:

 • Skansehage
 • Orø Hammerbakker (øst-siden)
 • Munkholmbroen
 • Tempelkrogen (render mellem små-øer)

Roskilde fjord:

 • Sølager/kulhuse
 • Ølsted (Dyrnæsrende)
 • Frederikssund
 • Eskildsø – Vestsiden

 Prøv disse render en dag du har tid til det:-)

Tight lines

2 Comments on “Er du til strømrende-fiskeri !

 1. Først og fremmest tak for en fantastisk blog, som jeg nu har fulgt med stor begejstring det seneste halve år.

  Strømrendefiskeri lyder meget spændende, men hvordan identificerer mand strømrender? Hvad skal man kigge efter ude på pladsen? Og kan man lave noget hjemmearbejde, og finde strømrenderne på forhånd på f.eks. google maps? Og hvad skal man da kigge efter?

  • Hej Martin

   Tak for spørgsmål og feedback til min blog.
   Fedt du kan bruge indeholdet 🙂
   De fleste strømrender er der hvor fjorden har naturlige indsnævninger som f.eks. I Isefjorden ved hammer bakker, Munkholm broen. I Roskilde fjorden er der Sølager/Kulhuse, Ølsted- hage, Frederikssundsbroen og strømrenden ved Eskilds ø.
   De store indsnævning/strømrender vil man kunne finde på kort eller luftfoto hvor fjorden går fra at være bred til smal.
   Der vil også være små strømrender som er noget svære at finde hvis ikke kender dem eller har set dem på søkort via dybde-kurverne.
   Det kan være svært at finde de mindre strømrender da det kræver man snokler eller har båd så man på gode dage med klart vand kan se dybde-forskellen. Ellers er det om at fiske-pladser godt igennem på tidspunkter hvor der er godt gang i strømmen f.eks. ved hård vesten-vind hvor vandstanden ofte vil stige kraftigt eller i hård sydøst-vind hvor vandstanden vil falde kraftigt.

   På fiskepladsen vil det ofte være linen der fortæller om der meget strøm på et lille område og man vil måske kunne se at dybden falder hurtigt.

   På de åbne kyster vil der normalt være meget strøm omkring rev/pynter hvor der er meget vand der skal passerer forbi. De klassiske pladser er korshage, Sj odde, Høve strand, Ordrup næs, Røsnæs , Asnæs og Reersø.

   Håber det vil hjælpe dig med at finde nogle gode strømrender.

   Tight lines
   Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: