Morgenfiskeri når er bedst – sight fishing efter havørreder i overfladen !

Lørdag morgen gik det mod hotspot på nordkysten sammen med sønnike. Som det ses på billedet var det en utrolig smuk morgen. Fiskepladsen vi besøgte er lidt speciel da den ofte har mange små sorte fluer der “rammer” vandet på de stille dage.

Min søn Emil var 120% tændt på at vi skulle fange noget og kom hurtigt i vandet med hans spinnestang. 

 
Jeg begyndte lidt længere nede på spottet og holdte selvfølgelig øje med aktivitet i overfladen. 

Der gik ikke længe før at de første fisk (3-5 fisk) viste i overfladen når de guffede små sorte fluer. Forsigtigt kom jeg hen til området og lagde en kobberbasse tæt på stedet hvor fiskene viste sig. Ligeså snart at fluen ramte vandet sørgede jeg for at stramme-op så der var fuld kontakt med fluen. Efter første træk i linen kom der en trykbølge efter fluen. I næste træk var fast fisk:-)


En blankfisk omkring målet blev nænsomt genudsat. Flokken af havørreder var stadigvæk i området og guffede insekter i overfladen. Kobberbassen fik atter en tur ud i flokken og lidt efter var der fast fisk 🙂


To havørreder mere blev overlistet på samme måde. Desværre holdt “opvisning” op men var der heldigvis pause-show med nogle hornfisk i bide-humør. Sønnike elsker en god hornfiskefight som det ses herunder:-)


Efter en kort pause med den obligatorisk varme kakao og kiks gik det løs lidt længere ude på strækket. 


Jeg så flere havørreder forsigtigt bryde overfladen efter de små “sorte”. Hurtigt hen i området med kobberbasse-fluen og igen var der fast fisk. Det blev 7 havørreder på den måde og to kom med hjem. Alle fisk viste sig i overfladen.

Emil fik flere hornfisk på spinnestang men han er altid frisk på en fluestangs-fight. Mit  fluestangkoncept er at  ‘jeg kroger og Emil fighter’. Det virker rigtig godt og han er top-motiveret.

Ved 9 tiden gik det hjemover med “fuldt hus” som Emil viser i bedste Yes-stil herunder.


Efter middag var vi til indvejning hos Pro-Outdoor i Holbæk  med horn og havørred. Der var fanget mange flotte fisk og flere gode havørreder.

Emil vandt en præmie på hans hornfisk mens jeg nøjes med en fjerde-plads i havørred-rækken. 3 millimeter var forskellen mellem 3 og 4 -pladsen:-)

Tight Lines

Lars Juel Hansen 

Certificeret Fiskeguide

http://www.seatrout4you.com 

Den simple vej til flere havørreder 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: