Hygge med havørreder i Nordvest Sjælland !

Sommerfiskeri efter havørreder er altid ikke ligetil da havørrederne bevæger sig rundt (i flokke) pga. vandring mod åen, strømforhold og søgen efter fødeemner.


Min tilgang til sommerfiskeriet er at søge strømsteder på åben kyst eller i fjorderne.

Jeg foretrække selv at starte fiskeriet lige når det lysner (4 tiden) og fiske intensivt fire-fem timer frem. Det er ofte de to sidste timer der giver flest fangster. Så du kan helt sikkert fange havørreder hele dagen på strømstederne.

Vælger du en nordvendt kyst vil du fiske op mod den lyse himmel. Det giver mange fordele da man ikke behøver lys for at bevæge sig rundt og man kan nemmere se fisk der hoppe ud af vandet når der lidt lys. Havørreder hoppe ofte når de er på vej mod åen og mange gange er der flere fisk i samme område.


På sidste tur var det også den sidste time (7-8)  der gav bedst selvom jeg havde fisket helt fra kl.04 om morgen.

Vesten-vinden tog til og gav mere gang i vandet. Jeg spottede en fin havørred hoppe helt fri af vandet på et mørkt område der ind fra til land fra det dybe. Her blev jeg stående og affiskede bæltet i det meget urolige vand og det galt om at have kontrol over linen i de høje bølger.

Det blev til fem fede havørreder på denne morgentur (3 genudsat)  og de gav en fortrinlig fight i hårde vand. Fluen var den sædvanlige model kobberbasse.


Fluen blev som altid taget hurtigt ind så havørreder nemmere spottet fluen samtidigt at fluelinen er bedre spændt ud. Det kroger bedre fisken.

Jeg gælder mig allerede til min fuldt booket guidet kysttur på søndag. 

Min næste guidet kysttur ligger i september måned. Du kan finde mere om information om mine guidet kystture her via link
Tight Lines 

Lars Juel Hansen

Certificeret fiskeguide

WWW.SEATROUT4YOU.COM

Den simple vej til flere havørreder 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: