Isefjorden giver – 68 cm blank overspringer !

Vores dejlige Isefjord kan altid overraske når man mindst forventer det. Du får i lige min rapport fra sidste tur til fjorden.

 Svag pålandsvind og et godt spot i den ydre del af fjorden. Bedre bliver det ikke til havørredfiskeri på denne årstid. Det er ikke altid at havørrederne skal findes i bunden af fjorden eller tæt på udløb af ferskvand.

 

Blæretangsbælter, badekar og uroligt grumset vand plejer at være en god cocktail til stor havørreder. De var de forhold der mødte mig. 

Jeg gik straks løs med at affiske strækning med fokus på alle de mørke bælter.  

Som altid trækker jeg kobberbassen hurtigt ind så man kan holde et godt tempo hen over en fiskestrækning og den måde finde fisken hurtigt.

Ved en lille pynt med et stort mørkt bælte der kommer ind udefra kan jeg mærke noget forsigtig strammer flue-line op. Det kan meget vel være bunden da jeg bruger intermedia-skydehoved samt belastet fluen. Jeg prøver selvfølgelig et kast mere i sammen retning.

Den samme opstramning sker efter 4-5 træk i linen men så kommer der pludselig nogle hårde ryk i stangen. Stor blank viser sig i overfladen et godt stykke ude. Jeg sørger for at give nogle modhug så fluen sætter godt. Fluelinen bliver rullet op fluehjulet så der er fuld kontrol over den. Fisken fighter længe selvom om vandet er koldt. Jeg orienterer mig mht. hvor det er bedst at lande fisken. Jeg bruger aldrig fangstnet. Det hele går lige efter planen og jeg kan lande en flot overspringer. Det var vildfisk ser udfra finner og ikke klippet fedtfinne.

Maveindeholdet var i øvrigt 5 små taglopper hvis det kunne have jeres interesse.   

Fisken var nordkyst-model hvilket vil sige den er lidt topedo-formet med ikke slank når man ser den fra siden.   

Jeg fiskede videre på spottet og fik stemplet fire mindre havørreder mere på denne tur. 

Hvor har man det bare fantastisk dejlig efter sådan en oplevelse. Det er det der gør havørredfiskeriet på kysten så skønt.

Isefjordsundersøgelsen:

Denne blanke overspringer kommer til at være med i Isefjordsundersøgelsen. 

I forbindelse med Isefjordsundersøgelsen skal jeg opsamle 50 vævsprøver fra de vilde fisk der fanges for at få en ide om hvor de kommer fra.

DTU Aqua kører allerede tilsvarende indsamlinger andre steder i landet. Det drejer sig om ca 50 prøver fra fisk over målet der hjemtages.

I må have en dejlig weekend og vinterferie ved fjorden og på kysten. Vi ses derude.

Tight Lines

Lars Juel Hansen 

Certificeret fiskeguide 

WWW.SEATROUT4YOU.COM 

Den simple vej til flere havørreder 

img_4878

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: