Så er Holbæk med i  Fishing Zealand !

Det er en rigtig god nyhed at Holbæk kommune nu går med i Fishing Zealand. Jeg har personligt været stor tilhænger af at alle kommuner rundt om Isefjorden og Roskilde Fjord går sammen for skabe fokus på det fantastiske fiskeri vi har i området.   

Fishing Zealand er et projekt der har til formål at udvikle og fremme bæredygtigt lystfiskeri og bæredygtig lystfisketurisme og i processen forbedre fiskemulighederne i hele regionen til stor gavn for miljøet, lystfiskerne og den lokale erhvervsvækst.

Tillykke til fishing Zealand med endnu et medlem og tak til de 16 aktører der hjalp med finansieringen i 2016.

I kan læse pressemeddelsen herunder:

Holbæk bliver nyeste skud på Fishing Zealand stammen og tilslutter sig dermed projektet i 2016.Holbæk Kommune råder over nogle af Sjællands mest vitale gydevandløb og nogle af de allerbedste fiskevande. Og med udgangspunkt i Fishing Zealands ønske om at udvikle den bæredygtige lystfiskerturisme i hele regionen, er Holbæk derfor en særdeles kærkommen ny medspiller.

  

– Holbæk Kommune binder på mange måder fjord-kommunerne sammen, siger projektleder i Fishing Zealand, Gordon P. Henriksen. – Lejre, Roskilde og Odsherred deltager i forvejen og Holbæk ligger derfor centralt placeret. Kommunen råder over mange vigtige åer og områder, som vi kan arbejde målrettet med, og i forhold til hele det fjordområde, som Lammefjorden, Isefjorden, Holbæk Fjord og Roskilde Fjord udgør, så vil det nu være muligt at udarbejde en tværkommunal og holistisk strategi til yderligere gavn for miljøet, fiskebestandene og turismen. Vi har allerede flere konkrete ideer på tegnebrættet som vi glæder os til at komme i gang med.

 

Holbæk Kommune har masser at byde ind med, når det gælder miljø, natur og fiskeri. Kommunen råder over utallige kilometer kyststræk i Isefjorden, Lammefjorden og Holbæk Fjord – og med Orø, som et lille idyllisk smørhul midt i fjordlandskabet. I tillæg findes der massevis af spændende fiskevande indenfor kommunens geografiske afgrænsning – inklusive Lammefjordskanalen, Skarresø, Maglesø, Torbenfeld Sø og Gyrstinge Sø. Og sidst – men ikke mindst –

Tuse Å og Elverdams Å, som er vigtige opvækstvandløb for fjordregionens havørredbestande.

  

 Turismechefen v. Holbæk Erhvervsforum, Claus Westergaard, ser frem til at udvikle det tværkommunale samarbejde:

”Tilslutningen til Fishing Zealand er et særdeles positivt skridt i retningen af et endnu stærkere partnerskab mellem kommunerne omkring Roskilde- og Isefjorden, som vi under fælles betegnelse kalder Fjordlandet – Copenhagen Countryside.”

 Det er i særdeleshed desuden et stort ønske fra det lokale erhvervsliv at realisere tilslutningen til Fishing Zealand, da udviklingen af bæredygtig lystfiskerturisme med årene forventes at have positive effekter på den samlede turismeomsætning. Hele 16 aktører bidrager i 2016 til finansieringen af Fishing Zealand- medlemsskabet herunder:

Orø Kro, Pro-Outdoor, Hegnegården Outdoor & Retreat, Holbæk Fjord Camping, Orø Forsamlingshus (Liv & Mad), Restaurant SuRI, Ø-butikken Orø, Hotel Sidesporet, Orø Bådelaug, Hotel Strandparken, Orø Camping, Tempelkrogens Camping, Bybjerggaard B&B, Holbæk-Orø Færgen, Østre Færge A/S og Dagli’Brugsen Orø.

Du vil fremover kunne følge med i de mange forskellige aktiviteter, som Fishing Zealand vil iværksætte i Holbæk Kommune på http://www.fishingzealand.dk 

FAKTA:

Fishing Zealand

Fishing Zealand er et samarbejdsprojekt mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, adskillige kommuner på Sjælland samt lokale virksomheder og turistorganisationer. Projektet har til formål at udvikle og fremme bæredygtigt lystfiskeri og bæredygtig lystfisketurisme og i processen forbedre fiskemulighederne i hele regionen til stor gavn for miljøet, lystfiskerne og den lokale erhvervsvækst.

 

Bæredygtigt lystfiskeri

Bæredygtigt lystfiskeri er et relativt nyt begreb, der handler om at dyrke og videreudvikle lystfiskeri på en måde, der sikrer fremtidens lystfiskeri. Det involverer fx frivilligt arbejde med at skabe bedre miljøforhold for fiskebestande og sociale indsatser, der kan lære børn og unge om fiskeri og naturen. 

  
Det omhandler også den måde, den enkelte fisker udviser sund fornuft og tænker bæredygtighed ind i sit eget fiskeri, og om hvordan lystfiskeri kan generere værdi for samfundet og lokaløkonomierne.

Yderligere oplysninger:

Projektleder i Fishing Zealand 

Gordon Henriksen

tlf. 29 90 87 70, 

gordon@megalops.dk

 

Lokal kontaktperson

Ø konsulent på Orø v. Holbæk Erhvervsforum

Sune Nielsen

tlf. 40484107

oroekonsulent@heforum.dk

2 Comments on “Så er Holbæk med i  Fishing Zealand !

  1. Så lykkedes det endelig! Ikke fordi Holbæk Kommune indså det helt naturlige i at deltage i projektet, men fordi en række fremsynede virksomheder har bidraget. Det skal de have tak for.

    • Helt enig. Stor tak til de fremsynet lokale aktører:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: