Frivilligt vandplejearbejde der rykker !

Så var det atter tid til at Tuse Å’s Ørredsammenslutning (TØS) skulle elfiske efter moderfisk i et af de større vandløb der løber ud i Isefjorden. I år var det ekstra spændende da efterårsfiskeriet i Isefjorden været svært og der var mindre farvet end normalt. Det viste sig heldigvis at fiskene bare var gået i åen tidligt og det blev i år til en TØS rekord i antal moderfisk på en udvalgt strækning. 

Som altid er der mange frivillige hænder der hjælper til.

  
Da jeg selv er aktiv i TØS arbejdsgruppen deltager jeg så meget tiden tillader det. Børnene er altid med og de elsker det.   

Formålet med elfiskeriet er at fange en god portion gydeklare hanner og hunner der om et par uger skal stryges. Æg og sæd skal så sendes til Fyn hvor de klækkes og vokser op indtil de skal sættes tilbage som mundingsudsætninger i Isefjorden.Det udsætningsarbejdet hjælper TØS også med til i foråret 2016.

 
Det kræver selvfølgelig en masser forskellige tilladelser til at elfiske efter havøreder. De sidste par år har vi enda haft fiskerikontrollen på besøg de første par timer.  

Jeg har altid haft det godt med at hjælpe til da der ligesom er måde at give lidt tilbage til alle de havørreder jeg fanger. 

 

TØS har en facebook side og hjemmeside hvis det kunne have din interesse.

 

Mange vandplejehilsner

Lars Juel Hansen

Certificeret fiskeguide

WWW.SEATROUT4YOU.COM

Den simple vej til flere havørreder 

   

   

  

  

   

       

   

  

   

    

   

   

  

   

 

View Full Site
Blog på WordPress.com.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: