Ekspedition storfisk gav PR i Isefjorden !

Så kom der en rigtig flot fangstrapport fra Isefjorden fra Michael Aagaard Jensen der har brugt formiddagen i fjorden. Som i kan læse har Michael planlagt denne tur længe og det er dejligt at se at det gav succes 🙂
Stort tillykke med de meget flotte fjordbasser og PR herfra.
Mange fiskehilsner

Lars

20140322-175737.jpg

Jeg havde længe haft kig på et stenrev i fjorden, som måtte holde fisk. Min mavefornemmelse sagde, at det måske også kunne holde større fisk. Det viste sig, at mavefornemmelsen var rigtig. Vejret havde bare ikke været tid en tur til revet endnu. Men i dag så det ud til, at vinden ville være i det rigtige hjørne, så nu var der ingen undskyldninger for at blive hjemme. Revet ligger meget langt fra alt, så efter en længere cykeltur og en meget lang gåtur kom jeg til stedet.

20140322-175203.jpg
Vejret havde bare ikke været tid en tur til revet endnu. Men i dag så det ud til, at vinden ville være i det rigtige hjørne, så nu var der ingen undskyldninger for at blive hjemme. Revet ligger meget langt fra alt, så efter en længere cykeltur og en meget lang gåtur kom jeg til stedet.

Vinden var desværre noget hårdere, end jeg havde regnet med, så inden jeg gik i gang med fiskeriet, brugte jeg lidt tid på, at studere pladsen. I solen var det nemt at se, hvor der var mørke områder med sten og blæretang. Jeg valgte et sted, og vadede ud. Jeg fiskede de mørke områder af, men vinden gjorde, at det var meget svært at holde kontakt til fluen. Vinden lavede en bue på skydelinen, og jeg måtte dyppe stangen ned under vandet, for at få linen ud af vinden.

Efter et kvarters tid mærkede jeg noget, som pillede ved rejefluen for enden af mit forfang. Jeg lavede et stop i indtagningen, og tog fluen langsomt ind. Det udløste et godt hug, og et par sekunder efter sprang en fin blank fisk fri af vandet ti meter ude. kort tid efter kunne jeg lande en fin blank havørred på 50 centimeter.

20140322-175423.jpg

Den første fisk var landet, og som det ofte er, så kommer der lidt mere ro på, når man ved, at fiskene er i områder.

Jeg vadede ud igen. ti kast, så mærkede jeg igen et lille hug. Pause. Jeg trak langsomt i linen og mærkede to tre små hug efterfulgt at en kontant træk i linen. Jeg løftede stangen til modhug og 15 meter ude eksploderede vandet i hvid skum. God fisk. I løbet af ingen tid, havde fisken taget al den løse line. Bremsen hvinede og fisken tog et langt udløb langs kysten. Flere gange gik fisken fri af vandet, og jeg kunne se, at der var tale om en rigtig fin blankfisk.

Efter en endnu et par udløb var fisken klar til at overgive sig. Sølvblank, løse skæl og 65 centimeter havørred lå nu i strandkanten og min mavefornemmelse viste sig, at være korrekt.

20140322-175616.jpg
Det blæste mere op, og jeg besluttede mig for, at dagen nok ikke blev så meget bedre og gik tilbage mod cyklen.

Venlig hilsen

Michael Aagaard Jensen

One Comment on “Ekspedition storfisk gav PR i Isefjorden !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: