Vågen fjord efter død nordkyst !

Er du vågen derude for nu sker der noget i fjorden. Har lige fået denne friske fangstrapport fra Michael Aagaard Jensen som har haft mange gode oplevelser i Isefjorden denne eftermiddag. Se hans fine fangstrapport herunder:

Jeg var taget til nordkysten for at se, om der stadig var nogen af de store ørreder tilbage. Men pladserne var helt døde. Jeg mødte flere fiskere, som hverken havde set eller mærket liv.

Derfor besluttede jeg mig for, at tage til Isefjord for at se, om de seneste dages tøvejr havde fået fjorden til at vågne. Det viste sig at være en god idé. Jeg ankom til fjorden og kunne se, at der allerede var fire andre fiskere, som havde fået samme idé. De andre fiskede stationært. Jeg bevægede mig længere ud og fiskede stykket igennem uden at mærke noget.

Længere ude mødte jeg en bombarda-fisker, som lige havde landet en fin fisk på 2,5 kg. Jeg snakkede med ham, og han fortalte, at han havde fået ti fisk i løbet af dagen. I mens vi snakkede fik han endnu en fisk på omkring 45 cm. Jeg begyndte at fiske, men mærkede intet. Fiskeren ved siden af mig fik yderligere to undermålere. Stadig intet. Jeg fiskede med samme flue -Pattegrisen – og jeg fiskede den rimelig hurtigt. Jeg plejer, lige som Lars anbefaler, at holde mig til samme flue, for ikke at have for mange variabler at arbejde med. Da fiskeren ved siden af mig fik endnu en fisk, måtte jeg prøve at ændre noget. Jeg indlagde nogle pauser i indtagninger. Det har jeg tit oplevet kan udløse et hug fra forsigtige fisk, når jeg fisker med rejefluer. De første par kast gav intet. Efter et par kast mærkede jeg en fisk, der forsigtigt slog til fluen. Jeg krogede den ikke. Jeg lavede en pause og derefter et par hidsige indtagninger. Intet. Jeg kastede igen, og mærkede igen et meget forsigtigt hug. Jeg satte hastigheden op – resultatet var det samme som før. Intet. Jeg lagde linen ud igen. Men denne gang tog jeg fluen ind i langsomme, lange tag. Efter få meter kom et voldsomt hug. Fisken blev siddende. Og en lille fin ørred kunne kort tid efter svømme tilbage i fjorden, så den kunne vokse sig større.

20140206-213717.jpg
Jeg havde fundet det, der skulle til for at få ørrederne til hugge. Langsomme lange træk. Næste kast. Denne gang nåede jeg ikke at trække i linen mange gange, før der igen var fast fisk. Denne gang var der mere vægt i. Ti minutter efter lå en fin blank overspringer i græsset.

20140206-213728.jpg
Målebåndet viste 60 cm. Jeg fik yderligere to undermålere, før jeg måtte pakke sammen. På vej tilbage fik flere af de andre fiskere også fisk, så fjorden er ved at vågne.

Tight lines
Lars

2 Comments on “Vågen fjord efter død nordkyst !

 1. Hej! Det er som om de sidste par indlæg du har skrevet ikke virker. De link der ligger virker ikke. Desværre. Har du fået andre henvendelser ang dette??

  Hilsen Nikolai Dahl Hansen

  > Den 06/02/2014 kl. 22.09 skrev “Hvor finder du ørreden på kysten?” : > > >

  • Hej Nikolai
   Tak for dit svar. Jeg håber linket virker nu.
   Der er også andre der har problemer.
   Skulle være fixet nu:-)
   Mange fiskehilsner

   Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: