En skydeline der gør en forskel på kysten !

Jeg har fået mange spørgsmål til hvilken skydeline jeg bruger på kysten. Herunder er en skydeline du måske skulle prøve hvis du skal til at købe en ny til efterårets havørreder…

Flatbeam skydeline:
Flat beam var den første skydeline som ikke var rund, men flad som navnet siger. Fordelen ved en flad eller oval skydeline er, at den ikke har samme tendens til at filtre som almindelige runde skydeliner, og den snor sig heller ikke under kast i samme takt som traditionelle runde skydeliner. Flatbeam findes i et utal af udgaver.

Jeg foretrækker at bruge en 35lb flatbeam skydeline fra Sawada’s products det meste af året da man har bedre kontakt med linen og fingerne når det er koldt. Den er lidt tykkere flatbeam skydeline glider ikke så nemt mellem fingerne når fisken bider i modsætning til de tynde skydeliner (25lb).
En anden fordel ved fleatbeam liner er at den er ekstrem hårdfør og bliver ikke slidt som andre liner.
Så det er nærmest livtids-investering at købe en 35lb flatbeam:-)

Skydelinen kan du købe af mig hvis det kunne have din interesse. Den er lidt svær at finde hos din lokale forhandler og derfor har jeg købt en god portion af tykkelserne 35 lbs og 25 lbs. Skriv til lars@edoras.dk hvis du vil vide mere om pris.

Ellers kan du købe den her:
http://www.morefly.com/index.php?cPath=856_868

Smøring af skydeline er nødvendigt for holde den flydende i overfladen. Til smøring af skydelinen bruger jeg det gode gl. slikone produkt Mucilin som er et billigt vidunder-middel til flatbeams og faktisk også virker rigtig godt som tørflue-imprægnering. Prøv det 🙂

Se mere om grejet på dette link: https://seatrout4you.com/grejet/

Er der andre som gode erfaringer med skydeliner er kommentarer meget velkommen.

Tight lines
Lars

11 Comments on “En skydeline der gør en forskel på kysten !

 1. Hej Lars
  Jeg har købt skydehoved samt line af samme fabrikat som du anbefaler.
  Jeg var iøvrigt en tur ved lige nord for “nudist lejren” ved kyndeløse i går hvor jeg fik 2 HV på 35 og 46cm ( ny PR på flue 🙂 ) i flotte efterårs farver på Kobberbassen og min gammle line.

  Hilsen Klaus

 2. Hej Lars

  Købte kobberbasser af dig i foråret, de har indtil videre givet mig 7 HV på Møn dog ikke store. Men da jeg er ny i flue faget er jeg glad for alt hvad der bider på krogen ! Jeg har læst dine grej artikler og har lige modtaget skydehoved og Line med posten, så håber jeg at det kommer til at give mig lidt bedre/længer kast. Kunne godt bruge lidt Info omkring længden på skydelinen samt kobling af skydehoved og Line. Er blevet mere forvirret af at læse div. Artikler omkring dette. På skydehoved er der loop, skal der laves loop på linen ? skal det smeltes med krympeflex ? Eller……. Vil du dele lidt af din erfaring på dette område vil det være en stor hjælp

  På forhånd tak

  Hilsen Klaus

  • Hej Klaus

   Tak for spørgsmålene og dejligt at hører Kobberbassen også virker for dig 🙂

   Mht til sammenkobling af skydehovedet og skydeline afhænger det af hvilken type (coatet line, nylon eller lignende) skydeline du har anskaffet dig.
   Jeg vil anbefale dig at du beholder det fabriks-monteret loope på skydehovedet.
   Det fleste skydeliner ligger har en længde på 30 til 50 meter og det vil være meget sjælden at få hevet det hele under en fiske-fight.
   Det kan lige give mig hint om hvilken type skydeline du købt?
   Så kan jeg bedre hjælpe dig med nogle fif 🙂
   Fiske hilsner
   Lars

 3. Hey Lars

  Det lyder som en skøn line, og jeg er ret lun på, at give den et skud. Men vil lige høre:

  Hvordan er coatingen og flyder den du bruger eller skal jeg så bruge super float?

  Grunden er, at jeg som så mange, river mine fingre til blods på de andre coatet liner og er nu gået over til slick shouter 50 lb fra rio, men bryder mig ikke om at fiske med den, da jeg sys den er for glat også flyder den ikke, hvilket irriterer mig, da jeg godt kan lidt at gå uden linekurv, hvis ikke vandet er for vildt eller fuldt med “lort”.

  Hilsen Folmer

  • Hej Folmer

   Jeg tror denne flatbeam super vil være lige noget for dig. Jeg bruger selv en 35lbs selvom producenten anbefaler en 25lbs til aftm 6-7.
   Fordelen ved at bruge 35 lbs er at den ikke glider i fingerne når det er koldt, holder en menneske-alder og man har god kontakt til fisk der napper meget forsigtigt.
   Flatbeam super er flydende men ligger i overfladen. Jeg bruger noget rigtig godt flydemiddel (Mucilin) til at få den til at ligge på overfladen.
   Du kan købe skydeline og flydemiddel af mig hvis det kan have din interesse 🙂

   Mange fiskehilsner
   Lars

 4. Hej

  Er der stor forskel på den flydende og intermediate versionen?

  Jeg har nemlig fået tilsendt den flydende ved en fejl.

  Mvh

  Jonas

  • Hej Jonas

   Der er en del forskel på den flydende flatbeam skydeline da den har en anden tvær-profil og har nogle lidt andre egenskaber en fleatbeam super.
   En af forskellene er at hvis den får en skarpt knæk vil det kunne resten af levetiden.

   En anden forskel er stivheden. Den flydende flatbeam opleves for mig som noget mere stiv sammenlignet med flatbeam super.

   Som altid vil jeg anbefale dig at prøve skydelinen og foretage din egen vurdering da der jo er mange forskellige synspunkter om hvad der er en god skydeline.

   Tight shooting-lines
   Lars

 5. Hej Lars

  Jeg har skrevet til dig vedr. køb af skydeline på din mail – men desværre ingen bid endnu. Måske er den smuttet i farten eller i filteret?

  Mvh Bastian

 6. Jeg kan godt bekræfte det! Skiftede til “den rigtige” flatbeam fra en anden oval line, og det er som nat og dag.

  • Hej Lars

   Dejligt at hører du også har gode erfaringer med flatbeam 🙂

   Tight lines
   Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: