Strømsteder holder havørreder !

Jeg har fået en del spørgsmål om gode sommer-fiskepladser.
Skal du ud og fiske i fjorderne eller i Nordvest Sj. er det nok en god ide at besøge en kystplads med lidt dybere vand og gode strømforhold. Her vil havørrederne meget ofte komme forbi under deres æde-togter.
Men hvordan finder man disse strømsteder ?

20130709-195320.jpg
De fleste strømrender er der hvor fjorden har naturlige indsnævninger som f.eks. I Isefjorden ved hammer bakker, Munkholm broen. I Roskilde fjorden er der Sølager/Kulhuse, Ølsted- hage, Frederikssundsbroen og strømrenden ved Eskilds ø.
Det kan finde mere om disse kystpladser ved at se under kystpladser i menu-bjælken på forsiden af bloggen.
De store indsnævning/strømrender vil man kunne finde på kort eller luftfoto hvor fjorden går fra at være bred til smal.

20130709-195649.jpg

Der vil også være små strømrender som er noget svære at finde hvis ikke kender dem eller har set dem på søkort via dybde-kurverne.
Det kan være svært at finde de mindre strømrender da det kræver man snokler eller har båd så man på gode dage med klart vand kan se dybde-forskellen. Ellers er det om at fiske-pladsen godt igennem på tidspunkter hvor der er godt gang i strømmen f.eks. ved hård vesten-vind hvor vandstanden ofte vil stige kraftigt eller i hård sydøst-vind hvor vandstanden vil falde kraftigt.

20130709-195437.jpg
På fiskepladsen vil det ofte være linen der fortæller om der meget strøm på et lille område og man vil måske kunne se at dybden falder hurtigt.

På de åbne kyster vil der normalt være meget strøm omkring rev/pynter hvor der er meget vand der skal passerer forbi. De klassiske pladser er korshage, Sj odde, Høve strand, Ordrup næs, Røsnæs , Asnæs og Reersø.

Der er nok med fiskepladser at besøge og husk at det ikke altid behøves være om natten der skal fanges havørreder. Der fanges jævnligt havørreder hele dagen disse steder. Det er der flere beviser på:-)

Tight lines
Lars

One Comment on “Strømsteder holder havørreder !

 1. Hej Knud

  I menubjælken til højre på bloggen (iphone – må du view full side) “knap” der nævner “følg denne blog som 260 andre gør det …..”
  Klik på denne knap og du burde kunne fravælge at modtage opdateringer på bloggen.

  Hvis det ikke virker må du tage fat i mig.

  Mange hilsner
  Lars

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: