Weekendkursus med fokus på hygge, havørred og kystpladser !

  
Lørdag morgen var et hold friske havørredfiskere meget tændte på at fange havørreder, hygge sig og møde ligesindet på det dejlige Gaardhotel tæt på Kalundborg. Som altid får vi alle lige “tanket op” med en stor morgenbuffet samtidig med det praktiske om kurset. 

 
Programmet var sammensat sådan at der blev masser af fisketid begge dage. Lørdag aften var der foredrag med fokus på fisketeknik, planlægning af fisketuren og en utal af fiskepladser i Isefjorden og Nordvest Sj. 

 

Vejret gjorde at vi kunne fiske på alle spots og det gjorde det oplagt lige at besøge nogle gode fiskepladser der lå på vejen mod Isefjorden.   

 
Lige da vi kom ned til vandet på første spot  var der en havørred der hoppede helt fri af vandet. Så gik det ellers  løs med jagten på havørreder.

Jeg havde selv en vild oplevelse da en 55 cm havørred nærmest lå på sandbunden lige foran mig. Jeg prøvede at lurer havørred til hug med håndline og en kobberbasse. Til sidst vågnede den farvet havørred og svømmede ud på det dybere vand.

 

Billedet viser havørreden der var lige nede foran mig ved det højre ben. Den fisk fik hurtigt kalde-navnet “fodbold” fisken.

 

Solskin og glas-klart vand var der på alle spots denne dag men Knud Johansen fandt nogle flotte havørreder der ikke kunne stå for en kobberbasse fisket henover et blæretangsrev. Sådan skal det gøres 🙂

Vi så flere fisk springe på nogle af de 5 fiskepladser vi besøgte lørdag. Jeg husker specielt en god fisk der sprang og jeg var heldig at kroge senere. Den min kobberbasse-flue hårdt og svømmede fuld fart ind i noget blæretang hvorefter line knækkede. Rigtigt øv med der er ikke andet at gøre end at sige på gensyn:-)

  
Da vi vendte hjem godt brugte til Gaardhotellet var der tændt op i bålstedet  vi kunne sidde udenfor og nyde solskinsvejret med kaffe, kage og fiskesnak. Da det var næsten mørkt var tid tid til noget god mad i cafeen.   

    

Søndag morgen gik det atter løs over tang og sten i nær-området med Asnæs og Røsnæs på “menukortet”. 

Flere havde fangst på første spot selvom det var meget stille og tåget. Steen blev også meget vågen da han havde en stor følger der vendte lige ved stangspidsen:-)

   
Vi skiftede hyppigt pladser for at finde aktive havørreder i det alt for flotte solskinsvejr.   

Vi fandt havørrederne i den store kaliber på Røsnæs men desværre var det meget langt ude. Knud med bombarda havde en rigtig god fisk der hurtigt røg af.  

Efter 5 pladser søndag var det enden af kurset nået. En status på de to dages fiskeri blev til 11 havørreder stemplet og desværre også nogle gode fisk mistet. Næsten alle deltagere mærkede fisk 🙂

Tusinde tak til deltagerne og Gaardhotellet for endnu et super weekendkurset.

Det næste weekendkursus ligger 7-8 november 2015. Der kun to pladser tilbage hvis det kunne have din intersse.

Link til beskrivelse af weekendkurset
Tight Lines 

Lars Juel Hansen

WWW.SEATROUT4YOU.COM 

Den simple vej til flere havørreder 
 

One Comment on “Weekendkursus med fokus på hygge, havørred og kystpladser !

  1. Tusind tak for et hyggeligt og lærerigt kursus i fantastiske rammer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: