8 kilos havørred mistet på netkanten !

 Søndag morgen afholdt jeg atter en guidet kysttur til Nordvest Sjælland. Da vinden var kraftig og i det nordvestlige hjørne endte vi  i Rørvig området. Første fiskplads vi besøgte havde en masse mørke bælter og badekar inde under land. Det blev en masse hug af de “forkerte” (hornfisk) på dette spot. En af deltagerne havde en enkelt havørred der fulgte med ind uden at ville hugget på blinket.   

Vi valgte at skifte fiskeplads efter et par timers fiskeri. Det næste spot lå mere sydlig og er et strømsted hvor der er stor vand-udskiftningen samtidig med at der  meget variation i bund og dybde forhold.  

På det første hjørne mødte vi en anden havørredfisker der fortalte at han lige havde mistet sin livs havørred på netkanten og var helt nedtrykt efter en heftig fight. Han var meget sikker på at det var blankfisk omkring 8 kilo. Heldigvis havde han fanget en havørred som trøste-præmie på 1.2 kilo lige inden den store havørred havde hugget. Der er tidligere blev fanget stor-ørred på dette spot.  Motivation var i top hos alle deltagerne efter den beretning og vi fordelte os på en god strækning længere oppe på hagen.

Revene og dybe badekar blev gennemfisket og en enklet målsfisk blev også kortvarigt stemplet af en kobberbssse-flue.   Hornfisk var der også en del af på dette spot. De store af slagsen giver godt fight på fluestangen…

Der blev fisket godt igennem de sidste 3 timer med det blev kun to følgere som ikke ville noget.   

Havørrederne var ikke nemme at finde på denne tur selvom det var perfekte forhold. Sådan er det nogen gange som fiskeguide.

Jeg håber at fiskeren der mistede den store havørred på netkanten får bid på en havørred mere i samme kaliber i nærmest fremtid. Det må han have fortjent efter den uheldige oplevelse.

Tight lines

Lars Juel Hansen

WWW.SEATROUT4YOU.COM 

Den simple vej til flere havørreder 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: