Status fra DTU Aqua på Nøglefisker-fangsterne i Isefjorden !

For knapt et år siden der blev udsat lidt under 100.000 mærkede ørredsmolt i Isefjorden. Fjorden ligger i Nordvestsjælland. Mærkningen består i, at fiskene har fået klippet fedtfinnen af, så de er lette at skelne fra andre ørreder.   For at følge hvordan de udsatte ørreder indgår i fiskeriet, har DTU Aqua truffet aftale med et antal ”nøglefiskere”, der løbende indberetter deres fangster af både mærkede og umærkede ørred.

Til brug for undersøgelsen er Isefjorden opdelt i nogle delområder. Det mest populære område for nøglefiskerne er Isefjord Øst (område 7), hvor der er indrapporteret 56 fisketure, og Isefjord Vest (område 6) hvor der har været 32 fisketure. Se kort med områdeinddeling af Isefjorden. Der er ingen indrapporteringer af fisketure fra Tempelkrogen og Vellerup Vig.   

 

Resultater fra undersøgelsen

Pr. 31. marts havde 8 fiskere indberettet i alt 150 ture. Der er fanget 368 ørreder, hvoraf 61 (17 %) stammer fra udsætningerne i 2014. De ørreder, der blev udsat i årene forud for undersøgelsen, er ikke mærket.

Blandt de ørreder, der bliver fanget kan der derfor være fisk, som stammer fra udsætninger, der er fortaget før undersøgelsen gik i gang i foråret 2014.
Sådanne forhold bliver der naturligvis taget hensyn til i den endelige databehandling. Det er også derfor, at DTU Aqua igen i 2015 udsætter mærkede smolt for at sikre at man fisker efter flere årgange af udsatte smolt.

Har du lyst til at hjælpe – blive nøgle fisker !

Har du lyst til at være en del af denne kan du se hvordan du tilmelder dig 

Se hele indlægget via link herunder: 

Link til hele DTU indlæg

Mange nøgle-fisker hilsner

Lars Juel Hansen 

3 Comments on “Status fra DTU Aqua på Nøglefisker-fangsterne i Isefjorden !

  1. Jeg vil gerne være med som nøglefisker i isefjorden, — har båd liggende ved munkholmbroen. Jeg er pensionist 71 år og er på havet flere gange om ugen med ruser,garn.
    Hvor skal jeg henvende mig?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: