7 kilos havørred overlistet af Kobberbassen !

Her får du en af de store fangstrapporter som der ikke kommer mange af om året. Denne meget spændende fangstrapport har jeg modtaget fra Frank som også er Kobberbassen “beliver” fra Sønderjylland.
Håber på at jeg selv en gang får overlistet en fisk i samme kaliber i Isefjorden:-)
Der er vist ikke andet at sige end godt gået og stort tillykke med PR havørred til Frank Hansen.
—————————————————–

Min gode fiskeven Christian og jeg havde aftalt en fisketur lørdag den 26.10.13 på Haderslev egnen, som han kender som sin egen bukselomme. Da vi ankommer til pladsen, fortæller Christian kort om pladsen, om bundforholdende, muslingerev etc.. Jeg vælger herefter, at starte mit fiskeri hvor vi kom ned, mens Christian går nogle hundrede meter længere ned af kysten.
Jeg fisker en tid uden at mærke noget. Efter at have lagt et nyt kast ud, hvor jeg fisker fuld koncentreret og har trukket ca. 6-7 meter hjem, SÅ kommer der et kanon hug og der kommer Flex på klingen. Fisken går nu bare frem og tilbage ude langs kysten. Hurtigt får jeg løslinen på hjulet, og det store tovtrækkeri starter.

Christian er i mellemtiden kommet op imod mig, og kan se at min stang flexer. Umiddelbart tror han bare, at jeg har en fisk på 2-3 kg. og begynder derfor at lægge nogle kast ud for at fiske videre. Jeg får givet tegn til ham, om at han meget gerne må komme, idet vi står temmelig langt ude i vandet, vil jeg gerne have at han lige skulle nette den.

Christian kommer op til mig, og spørger hvor stor jeg regner med at den er? Jeg svarer at jeg umiddelbart skønner den til en 4-5 kg, og at jeg faktisk endnu ikke havde set fisken. Jeg begynder at gå baglæns, for at komme ind på lidt lavere vand, fisken tager nogle gevaldige udløb, ca. 20-30 meter af gangen. Bedst som jeg igen har fået linen tilbage på hjulet, trækker bare af igen som den vil. Jeg begynder nu at tænke på, om den her måske er lidt større end først antaget, og ikke mindst da jeg ser dens haleror lidt længere derude.

Fighten er intens, men jeg kan mærke, at den stille og roligt bliver lidt mere medgørlig. Flere gange har vi den inde i nærheden af os, dog uden rigtig at se den. Pludselig vender Christian sig, og siger med alvor i stemmen: “jeg tror sku det er en 80+”, mens den igen tager et heftigt udløb.

Igen får jeg fisken længere ind, og nu får jeg den også at se. Sikke et syn ! 🙂 Det her er sku vildt tænker jeg. – Det er simpelthen viiiiildt !!

Jeg prøver nu at ligge mere pres på fisken, således at vi kan få den landet. Christian står klar med net samt landingshandske, da han mener at have konstateret, at den ikke kan være i nettet. Der skal lige nogle forsøg til, da den åbenbart ikke er helt færdig med at tage udløb. Til sidst lykkedes det at få den ind over, og Christian får den i nettet ved første forsøg, dog ikke uden brug af landingshandsken ! :):)

Fisken blev indvejet lørdag den 26.10.2013 kl. 18.00 ved Sønderjysk Ørredfonds konkurrence med følgende mål. 79,5 Cm og 7,04 Kg og med en kondi iht. Fulton på 1,42

20131031-065326.jpg

Yderligere fangede jeg en Havørred på ca. 42 cm, som hurtig fik friheden igen. Med en fisk som ovenstående, behøver man vidst ikke en på omkring målet 🙂 Desuden tabte jeg en på omkring målet.

Alle fisk er fanget på en kobberbasse bundet på en varivas 2600 str 6.

20131031-065255.jpg
Alt i alt en kanon dag på kysten 🙂

8 Comments on “7 kilos havørred overlistet af Kobberbassen !

 1. Og selvfølgelig tillykke med den – jeg glæder mig til selv en dag at få fornøjelsen af en fight med et bytte af samme kaliber.

 2. Hej Bjarke.
  Det var det jeg gerne ville høre fra dig, at du nok også selv havde taget den.
  De fleste ville have taget en fisk i den kondition, hvad du ikke ved er at fisken har lagt et stykke tid og vi ved alle hvad der så sker.
  Synes måske også at det er pudsigt at en sådan kystfanget ørred, kan skabe en debat, for igen se hvad der bliver slæbt hjem fra åerne ik.
  Burde ørrederne så i virkeligheden ikke have ro når de først er kommet op i åerne.
  Nu er det ikke fordi jeg vil starte en vild debat her, for jeg fortryder intet med denne fisk jeg er både glad og stolt over at have fanget en sådan fisk.

  Frank

  • Mine kommentarervar nu heller ikke ment som hverken kritik eller fordømmelse. Som sagt, havde jeg kæmpet en stor fisk i så lang tid, så havde jeg også haft meget svært ved at lade den gå igen (udenfor fredning), med mindre jeg allerede havde landet en spejlblank der var endnu større 🙂
   Sådan er det jo, har man 4 flotte liggende på bredden, så er man måske mere large med at udsætte nummer 5.
   Og ja der kunne sikkert laves endnu skarpere regulering af fredningen, men så længe arten ikke er truet og har en sund bestand, så er den adfærd der udvises vel den rette.

 3. Please use your head and go for c&r with a fish like this one… Flot fisk but should be swimming.

  • Var også min tanke. Men omvendt er der, mig bekendt, intet ulovligt i at tage en farvet fisk udenfor fredningsperioden. (???)
   Omend nogen/jeg måske synes at det er moralsk forkert.

   • Der er intet moralsk forkert i at tage sådan en fisk.
    Se hvad der bliver hentet op af de forskellige åer rundt omkring, her foregår der jo næsten en folkevandring.
    Læg også mærke til konditionen.
    Bjarke læs også dit første indslag igen 🙂

   • Ja jeg ved godt det er ok at tage den. Og jeg havde sikkert også selv gjort det da jeg har haft mange nul ture på det seneste 🙂
    Men den er jo stadig i gydedragt, og jeg prøver personligt selv kun at tage blanke fisk og helst kun over 50 cm. Hvis bestandene skal bevares, bør vi vel undgå at tage dem der er igang med at formere sig.

 4. Flot fisk!
  Er det ikke det man kalder en “farvet fisk”? Jeg ved godt at den stadig gerne må hjemtages, da den endnu ikke er fredet – men mere for at jeg selv kan blive bedre til at spotte fiskenes status.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: