Hvor tager du hen når du skal fiske – årshjulet kan hjælpe dig!

Ved du ikke rigtigt hvornår at du skal til at prøve fjorden igen efter sommerferien er der lidt hjælp at hente med havørred års-hjulet ! 

Jeg har lavet havørred-årshjulet så det kunne hjælpe nye havørred-fiskere til mere fangst. Isefjorden fisker under normale forhold bedst  efterår, vinter og forår. Sommer-fiskeriet er svært da der er rigtig meget tang og alger i største-delen af fjorden. Der kan selvfølgelig stadigvæk fanges ørreder. Jeg anbefaler at man om sommeren prøver de yderste strækninger som f.eks. spodsbjerg (Hundested), Skansehage eller Nakkehage (Syd for Rørvig).  

Havørred årshjulet skal læses sådan at i månederne januar, februar og marts er det oplagt at vælge fjorden hvis man skal afsted. Specielt hvis det er en “kold” vinter .

 Forårsmånederne april, maj og juni vil jeg anbefale at man i april måned vælger fjorden. I maj og juni vil det være godt at søge mod de åbne kyster som normalt “vågner” senere. Det skal nævnes at hvis det er en meget “lun” vinter vil den åbne kyster “vågne” meget tidligere (februar,marts).

I sommermånederne (juli, august) vil det være god idé at lægge fisketuren ud til den åbne kyst eller de ydre dele af fjorden hvor der  med noget dybde og strøm.  Når vi når september er det så tid til at vende  tilbage til fjorden.

Efteråret  (oktober, november ,december) fisker både fjorden og den åbne kyst godt. Hvis det er en kold november, december vil jeg anbefaler man tager til fjorden da den åbne kyst godt gå død:-)

Håber det giver jer inspiration til at prøve fjorden/åbne kyst når den fisker bedst. Der er også andre gode råd at hente hvis læser fiske strategi på denne blog.

Er der nogle af jer som har andre erfaringer er jeres kommentarer meget velkommen…

Tight lines…. Lars Juel Hansen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: